Verscherpte beveiliging rond EK Vrouwenvoetbal

Vanavond zal in stadion Galgenwaard de beveiliging extra op scherp staan, want de openingswedstrijd tussen Nederland en Noorwegen wordt bijgewoond door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Vorige week dreigde IS met een aanslag tijdens het toernooi.

Het is voor het eerst dat de EK Vrouwenvoetbal in Nederland plaatsvindt. De eerste wedstrijd is vanavond om zes uur tussen de ‘OranjeLeeuwinnen’ en Noorwegen. Het publiek zal in een lange stoet achter de spelersbus van Oranje naar station Galgenwaard wandelen. Een afstand van 3 kilometer. Wie geen kaartje heeft kan de wedstrijd op een groot scherm op de Neude volgen.

Verhoogde veiligheidsmaatregelen
Gedurende het toernooi zijn in Utrecht verhoogde veiligheidsmaatregelen van kracht. De politie mag preventief fouilleren en enkele straten worden afgesloten voor verkeer. De Domstad heeft de beveiliging flink aangescherpt, nadat terreurorganisatie IS een oproep had gedaan om tijdens een wedstrijd in de stad geweld te gebruiken. Dat betrof niet de wedstrijd van vanavond, maar die tussen Engeland en Schotland op 19 juli. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) meent echter dat er geen concrete dreiging is. Vanavond vindt ook in Doetinchem een wedstrijd plaats. Daar staan België en Denemarken tegenover elkaar.

Gedeeld

Geef een reactie