Explosieve groei van dieseldiefstal

De diefstal van diesel uit vrachtwagens stijgt flink. Bendes worden steeds inventiever om tanks met soms wel 1200 liter diesel leeg te halen. Brancheorganisatie TLN en verzekeraar TVM zeggen in De Telegraaf dat vanuit verschillende sectoren alarmerende berichten binnenkomen.

brandstof diefstalDieseldiefstallen worden vooral gepleegd bij het parkeren op verzorgingsplaatsen langs het hoofdwegennet, maar ook op bedrijventerreinen en op het eigen terrein van ondernemers. Er zijn de afgelopen jaren verschillende producten op de markt gekomen om dieseltanks te beveiligen. Dit is volgens TLN niet de oplossing. Het zou regelmatig voor veel schade aan het voertuig zorgen. De belangenbehartiger in het goederenwegvervoer en logistieke dienstverlening adviseert haar leden daarom zo veel mogelijk gebruik te maken van beveiligde parkeerplaatsen.

FuelprotectNieuw in de strijd tegen transportcriminelen is een app die chauffeurs 24 uur per dag alarmeert als het brandstofniveau in de tank op onverklaarbare wijze daalt. Een vrachtwagen zit boordevol elektronica, maar is niet actief wanneer het contact uitstaat. De app Fuelprotect blijft de elektronica bedienen, ook wanneer de motor niet loopt.

Gedeeld

Geef een antwoord