Verzekeraars eisen betere beveiliging luxe auto’s

Verzekeringsmaatschappijen gaan binnenkort betere beveiligingsmaatregelen eisen van bezitters van luxe auto’s. Een aparte startonderbreker die van buitenaf kan worden bediend zal waarschijnlijk deel gaan uitmaken van het eisenpakket.

ROLLS-ROYCEOndanks dat het totaal aantal gestolen auto’s in 2013 en 2014 is gedaald , is het aantal gestolen luxe auto’s juist toegenomen. Met name criminele bendes weten met de laatste technieken gericht bolides weg te halen. Dat zegt Ellen Jonges van de website verzekering.nl tegen BNR. Luxe auto’s moeten daarom voorzien zijn van een klasse 3 of 4 beveiligingssysteem.

Volgens experts zijn de eisen van klasse 3 al weer achterhaald. Een nieuwe ontwikkeling is dat de beveiliging wordt uitgebreid met een aparte startonderbreker met aparte autorisatie, zegt Jonges. Een zender die buiten het voertuig alleen door de eigenaar kan worden bediend.  En daarnaast moeten voertuigen op dit moment al zijn voorzien van een voertuigvolgsysteem.

Gedeeld

One thought on “Verzekeraars eisen betere beveiliging luxe auto’s”

  1. Tachtig procent van de auto’s wordt gestolen d.m.v.een modem op de OBD stekker. via deze stekker is binnen 30 sec. het alarm uitgeschakeld en binnen 1 a 2 minuten wordt er een nieuwe contactsleutel geprogrammeerd. Daarna kan er eenvoudig en vaak zonder schade aan de auto worden weggereden. Nog een beveiliging helpt natuurlijk, maar het betekend vaak nogal wat ook in het gebruik. Eenvoudiger is een OBD slot te monteren, daarmee is de stekker afgesloten en wordt stelen zeer tijdrovend en moeilijk. DoorLock Systems verkoopt deze sloten, prijs ca. €.80.00, te monteren in 1 minuut en geen aansluitingen aan de auto elektronica. Simpel, afdoende, een spotprijsje en je auto blijft voor de deur staan.

Geef een reactie