Vervolg: noviteiten tijdens Amsterdam Security Expo

Al eerder presenteerden wij enkele highlights die te zien waren tijdens de Amsterdam Security Expo. Dat overzicht was nog verre van compleet. Daarom hier het vervolg, met enkele heel bijzondere noviteiten.

Na een jaar van afwezigheid vond ARAS het wel weer eens tijd om zich aan de markt te vertonen. Dat deed de bekende distributeur met maar liefst zeven stands! Een voor elke productgroep. In de stand voor inbraakdetectie was het programma van AJAX Systems te zien. Dit bestaat uit slimme en fraai vormgegeven componenten, die draadloos met de centrale in verbinding staan. Het ontwerp en design van alle componenten is subliem, aldus de distributeur. De componenten zijn verkrijgbaar in het wit of zwart en kunnen volledig via de smartphone worden aangeleerd en geconfigureerd.

Van Bosch werd PAVIRO IP Networking gedemonstreerd. Dit is een innovatieve netwerkoplossing voor de BOSCH PAVIRO ontruimingsalarminstallatie (OAS). De IP Networking-oplossing zorgt ervoor dat de OAS, die gesproken boodschappen genereert in cruciale situaties, op verschillende plaatsen in een gebouw of op een campus kan worden geïnstalleerd zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit en het extreem lage energiegebruik.

Eveneens van Bosch was de nieuwe AVIOTEC IP Starlight 8000 camera. Dit is een op videobeelden gebaseerde brand- en rookdetector voor omgevingen waarin branddetectie moeilijker is voor standaard brandmelders, zoals in industrie, transport en magazijnen. AVIOTEC detecteert met behulp van videobeelden vlammen en rook bij de bron in plaats van pas bij plafonds. En dat werkt volgens ARAS veel sneller dan met gewone brandmelders!

Op het gebied van toegangscontrole kwam ARAS met Phera. Dat brengt volgens de distributeur de wereld van Office 365 en Spotify naar de beveiliging. Software hoeft niet langer aangeschaft en onderhouden te worden. Gebruikers hebben geen zorgen meer over software updates, back-ups, virussen en ransomware. Middels een abonnement op Phera.NET is de volledige toegangscontrole via een gebruiksvriendelijke interface via iedere webbrowser te bedienen, op alle apparaten.

Smartphone
Allegion kwam onder de naam eVAYO mobile met een oplossing voor toegangscontrole en tijdregistratie via een smartphone. De koppeling met de KIOSK voor bezoekersregistratie en de nieuwe lijn van lezers leggen niet alleen de nadruk op het elegante design, maar ook op de energie-efficiëntie en de security van deze productenlijn, zo vertelde de exposant.

Beveiligde deuren
Brondool kwam naar de beurs met de 4200 Serie, die bestaat uit volgens de exposant zeer veilige elektrische enkelpuntsloten. Deze voldoen aan Wk2,3,4 en 5. De sloten zijn in elke beveiligde deur toe te passen, stand alone of in combinatie met toegangscontrole. Ook werd het mechanische slot 4390 gepresenteerd. Dit slot wordt veel toegepast in beveiligde en zelfs zwaar beveiligde deuren met weerstandklasse 2, 3, 4 of 5.

Buren Systems International toonde verschillende oplossingen voor inrichting van meldkamers en controlekamers met een mix van veiligheid, welzijn en design. Nieuw waren de 24/7 stoelen en videowanden. Samen zorgen deze voor een omgeving die geschikt is voor langdurige observaties.

ByDemes Benelux presenteerde HD-TVI, HDCVI en IP-camera’s van Hyundai. Deze hebben resoluties van 720P en 1080P en zijn aan te sluiten via coax of UTP, Verder was een volledige lijn HDTVI recorders te zien, tesamen met 720P en 1080P camera’s alsmede een IP-lijn bestaande uit NVR’s met IP-camera’s tot 4MP. De Hyundai cameralijn bestaat verder uit Starlight-camera’s met een zeer lage lux waarde.

Totale woonveiligheid
Nieuw bij Comelit was totale woonveiligheid met het drie-in-een veiligheidssysteem. Dit basissysteem is de ultieme ‘huisoppasser met drie met elkaar samenwerkende veiligheidsfuncties: deurintercom, camerabewaking en inbraakbeveiliging, aldus de exposant. Samen zorgen deze voor de totale woningbeveiliging. Daarnaast kunnen er talloze smarthome functies worden geïntegreerd zoals klimaatregeling, (senioren) persoonsalarm en brandpreventie.

Sprinklertechnologie
Commend kwam met de Control Desk Conductor. Hiermee zijn op makkelijke wijze intercomcomponenten te controleren en te coördineren. Cowane presenteerde de AMFE (Automatic Mini Fire Extinguisher). Deze blusser combineert het unieke 3M Novec blusmiddel met sprinklertechnologie. De inzet is om beginnende branden te blussen.

Creon toonde de TITAN. Dit is een oplossing voor werkplekken van operators, die over een overzichtelijke, opgeruimde werkplek willen beschikken, waarbij alle apparatuur en systemen geïntegreerd zijn. De desk is ontwikkeld met twee 4K-monitoren voor optimale beeldkwaliteit. Hierdoor kunnen tot wel acht bronnen op full HD resolutie getoond worden.

Deister introduceerde de secureProx. Met alle hacks van de laatste jaren en de nog altijd kwetsbare Wiegand-output, is het volgens de exposant hoog tijd geworden om de communicatie van kaart tot aan de controller eens echt veilig te maken. Met secureProx zou het absoluut onmogelijk zijn om iemands identiteit na te bootsen en hiermee toegang tot een veilige zone te krijgen. Verder toonde het van sleutelkasten bekende bedrijf een toegangscontrolesysteem volgens het concept Connected Systems. Hierbij kan per deur voor een bepaald beveiligingsniveau worden gekozen.

DOM bracht met Tapkey een revolutionaire manier van openen en sluiten van deuren. De smartphone is als sleutel te gebruiken met de veilige Tapkey app. Als iemand zijn of haar smartphone of tag verliest wordt simpelweg de toegang voor deze gebruiker geblokkeerd zodat de beveiliging van het pand gewaarborgd blijft.

Nieuw bij Dormakaba was Kaba evolo. Het kan volgens de exposant moeilijk zijn om de veranderende beveiligingsbehoeften van een organisatie bij te houden. Zijn er honderden sleutels in omloop? Wil de gebruiker meer flexibiliteit in de mogelijkheden tot beheer van deze sleutels?  En wil de beheerder verschillende toegangsrechten kunnen toekennen aan personeel, bezoekers en onderaannemers? Of weten wie er in het gebouw geweest is? Het elektronische sluitsysteem, Kaba evolo, is een modulair en uitbreidbaar, draadloos (stand-alone) toegangsbeheersysteem.

EIZO presenteerde de DuraVision FDF4627W-IP, een IP-decodermonitor voor aansluiting van IP-camera’s zonder tussenkomst van een computer op beveiligings- en bewakingsnetwerken. De lay-out en cameraopties kunnen met de inbegrepen afstandsbediening of via de gebruiksvriendelijke online interface worden ingesteld. De web-API van de monitor ondersteunt de integratie in het lokale videomanagementsysteem (VMS). Nieuw was ook de EV2451, een 24 inch-monitor met smalle bezels van 1mm. De EV2451 is bovendien voorzien van een geheel vlakke voorzijde met geïntegreerde touch-bediening. Ideaal voor videowall geberuik. Verder was de nieuwe EV3237 te zien een 32-inch-monitor met 4K-Ultra-HD-beelden.

Elbo kwam met Exigo, een IP-systeem voor algemene omroep, alarmering en evacuatie in de utiliteitswereld. Exigo kenmerkt zich door onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden, eenvoud in gebruik en een grote flexibiliteit, aldus de exposant. Het systeem ondersteunt ook geïntegreerde oplossingen voor omroep en ontruiming en laat zich uitstekend koppelen met (VoIP-)telefonie, branddetectie-systemen en uiteraard met de intercomsystemen van Vingtor-Stentofon. Verder toonde Elbo de intelligente video-analyse-oplossingen van Geutebrück. Deze maken het mogelijk om alle denkbare data aan videomateriaal te koppelen. Hiermee tilt het Duitse bedrijf value imaging en video-security naar het hoogste plan, aldus Elbo.

Er was nog veel meer te zien en te beleven tijdens Amsterdam Security. Hierover volgen de komende dagen nog de nodige berichten.

 

Gedeeld

Geef een reactie