Beveiliging nieuws

Onze partners

Centurion

Alphatronics

CDVI

VBN

Bydemes

Masset Solutions

Seagate

Hikvision

Bosch Security Systems

Genetec

Kiwa

CSL

NIBHV

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Sequrix

2N

VEB

Paxton

Top Security

Seris

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

Trigion

Explicate

Advancis

Akuvox

SmartCell

GFT

Crown Security Services

Add Secure

Optex

BHVcertificaat.online

Boon Edam

HID

Eagle Eye Networks

Nimo Drone Security

Secusoft

PG Security Systems

Paraat

OSEC

ASIS

G4S

Avigilon Alta

Nimo Dog Security

Eizo

Ajax Systems

DZ Technologies

Brivo

VideoGuard

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Gold-IP

VVNL

ARAS

Alarm Meldnet

Dero Security Products

Nenova

SOBA

SmartSD

MPL

Securitas

i-Pro

Koninklijke Oosterberg

IDIS

SMC Alarmcentrale

Uniview

Dahua

VAIBS

20face

ADI

Regio Control Veldt

Lobeco

EAL

JMB Groep

NetworxConnect

RoSecure

CardAccess

Multiwacht

Milestone

Unii

HD Security

Hanwha Vision Europe

Vier winnaars ‘Wel zo veilig’-awards

9 oktober 2017
Redactie
07:17

Tijdens het Ondernemersontbijt in de Amsterdam ArenA reikte minister Stef Blok van Veiligheid & Justitie vier awards uit aan veiligheidsprojecten in de categorieën Bedrijventerreinen, Detailhandel, Horeca en Transport.

De ‘Wel zo veilig’-awards zijn één van de activiteiten in het kader van de Week van de Veiligheid. “Veilig moeten we met elkaar doen. Niemand heeft het monopolie daarop, benadrukte directeur Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, die de ochtend voorzat.

Tuig
Minister Blok zei: “We willen niet dat ons land wordt overgenomen door tuig. En dat vraag veel inzet van iedereen. De politie kan weinig beginnen als zij niet signalen krijgen van onder andere ondernemers die in camera’s investeren.” De minister wees op de successen die al geboekt zijn bij banken met veiligheidsmaatregelen en dat veel andere sectoren dit succes inmiddels delen. Ook waarschuwde hij dat criminaliteit blijft bestaan en dat boeven steeds andere manieren zullen bedenken om toe te slaan. Daarom blijft het belangrijk om scherp te blijven.

Awards
In de categorie Transport ging de Award naar het Business Park Nieuw-Vennep Zuid. Een ‘state of the art’-bedrijvenpark, aldus de jury. Er zijn onder andere slimme camera’s geïnstalleerd en van elk voertuig wordt het kenteken vastgelegd. Verder heeft elke ondernemer een app waarmee rommel op het terrein, maar ook verdachte personen gemeld kunnen worden. Zodra afwijkende situaties worden gesignaleerd, gaat de beveiliging er op af.

Detailhandel
Winkelcentrum Kraailandhof in Amersfoort kreeg de award in de categorie Detailhandel. Alle winkeliers hebben een alarmknop, waarmee zij elkaar en de politie kunnen waarschuwen. Dat gebeurt bij diefstal, maar ook bij overlast en als iemand onwel wordt. Met het systeem is al een leven gered, doordat iemand met een hartstilstand snel gereanimeerd kon worden door iemand met een AED in huis.

Bedrijventerreinen
Vitaal Tilburg won in de categorie Bedrijventerreinen met een project tegen ondermijning. De ondernemers werken er samen met politie en gemeente aan dat criminele activiteiten op de bedrijventerreinen snel worden ontdekt. Ook zijn er camera’s geïnstalleerd en zijn er speciale biketeams van de politie actief. Verder is een aparte, beveiligde truckparking gerealiseerd.

Horeca
Tot slot viel het Rembrandtplein in Amsterdam in de prijzen. Het samenwerkingsproject daar won de Award in de categorie Horeca. Er lopen nu onder andere hosts rond, die snel kunnen ingrijpen als de situatie de verkeerde kant dreigt uit te gaan. Buurtbewoners hebben een app gekregen, waarmee zij overlast kunnen melden. Verder is er een goede samenwerking met de politie. In ruil voor de maatregelen, mogen de horecabedrijven langer open blijven.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner