Virusschrijvers beperken bewust aantal besmettingen

Virusschrijvers beperken bewust het aantal besmettingen met hun virus. Ze bouwen zo onopgemerkt botnets uit, die vervolgens worden doorverkocht aan criminele bendes. Dit verklaarde Eugene Kaspersky, stichter van Kaspersky Labs, op een beveiligingsconferentie in Australi?.


In plaats van zoveel mogelijk computers te infecteren met hun destructieve code, stellen virusschrijvers zich tevreden met een ‘kleinschalige’ besmetting van vijf- tot tienduizend computers. Ze doen dit zo discreet mogelijk, om geen aandacht te trekken van de media en antivirusbedrijven.

Het virus verandert de ge?nfecteerde pc’s in ‘zombies’: slaafse computers die een hacker ongezien vanop afstand kan bedienen. Als meerdere zombies door de hacker met elkaar worden verbonden, kan een krachtig netwerk ontstaan. Beveiligingsexperts noemen dit een botnet.

“Heb ik miljoenen computers nodig om spam te versturen? Helemaal niet. En om een DoS-aanval uit te voeren, volstaan vijfduizend tot tienduizend besmette pc’s,” aldus de oprichter van Kaspersky Labs.

Bron: zdnet

Gedeeld

Geef een antwoord