Beveiliging nieuws

Onze partners

NetworxConnect

ADI

Avigilon Alta

RoSecure

HID

HD Security

ASIS

Nimo Drone Security

Brivo

Paxton

Seagate

Sequrix

Genetec

Securitas

VAIBS

Eizo

CSL

G4S

Centurion

CDVI

Advancis

Bydemes

Add Secure

Secusoft

Bosch Security Systems

JMB Groep

Oribi ID Solutions

2N

VVNL

De Beveiligingsjurist

SmartCell

MPL

Koninklijke Oosterberg

IDIS

Uniview

Gold-IP

Connect Security

OSEC

DZ Technologies

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

PG Security Systems

Crown Security Services

ARAS

VEB

Explicate

Hikvision

Alphatronics

EAL

Multiwacht

Nenova

20face

Dahua

SmartSD

Trigion

Regio Control Veldt

Dero Security Products

Akuvox

Unii

Alarm Meldnet

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Paraat

Service Centrale Nederland

SOBA

VBN

Milestone

Kiwa

Seris

Eagle Eye Networks

NIBHV

i-Pro

GFT

Masset Solutions

Optex

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Nimo Dog Security

Top Security

Vlissingen biedt spectaculair hulpverleningsevenement

13 augustus 2018
Redactie
12:21

Het hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen zal woensdag naar verwachting zo’n 80.000 bezoekers trekken. Vorig jaar waren er 160 deelnemende organisaties. Doel is volgens voorzitter voorzitter Bert Trommelen het laten zien wat hulpverleners betekenen voor onze maatschappij.

Een van de attracties is het wereldberoemde Britse Aerobatic Display Team ‘The Global Stars’. Het team, met als thuisbasis Little Gransden (Cambridgeshire), bestaat uit vier verschillende types propellervliegtuigen waaronder de splinternieuwe Extra 330SC van teamleider Mark Jefferies. Het Global Stars team voert als team gemiddeld drie internationale shows per jaar uit. Het is daarom erg bijzonder dat ze dit jaar tijdens Rescue Vlissingen te zien zijn. Het team heeft weliswaar niets met hulpverlening te maken maar uit traditie wil de organisatie bezoekers altijd iets extra’s bieden.

Supersnelle politieauto
Tijdens Rescue Vlissingen komt ook de Lamborghini Gallardo van de Italiaanse Polizia Stradale uit Bologna. Dit is een gespecialiseerde politie-eenheid die onderdeel uitmaakt van de Italiaanse staatspolitie en al ruim 70 jaar actief is langs de snelwegen en belangrijke wegen in de voorsteden. Sinds vorig jaar beschikt het korps over een nieuw voertuig, een Lamborghini Huracán. Dit beschikt over een V10 motor met ruim 610 pk en wordt ingezet voor reguliere inzet en bloed- en orgaantransport. Verder is het voertuig uitgerust met optische signalen, een snelheidscamera, communicatiemiddelen, defibrillator en een speciale koelkast voor bloed- en orgaantransport. Naast de Italiaanse- en Nederlandse politie zullen er ook politie-eenheden uit België en Duitsland aanwezig zijn.

Chinook-helikopters
Aan het programma is ook een demonstratie met een Chinook CH-47 transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht toegevoegd. De helikopter zal een blusdemonstratie verzorgen met een zogeheten ‘bambi bucket’ waarin hij circa 10 duizend liter water kan vervoeren. Deze blusmethode wordt regelmatig toegepast bij natuurbrandbestrijding waarbij Defensie samenwerkt met civiele instanties.
België stuurt een Sea King helikopter naar Rescue Vlissingen. Na bijna 40 dienstjaren zit het er op voor deze prachtige helikopters uit Koksijde. Liefhebbers en bezoekers van Rescue Vlissingen kunnen op woensdag 15 augustus 2018 deze legendarische Belgische rescue helikopter nog één keer zien, want tegen einde van 2018 wordt de vertrouwde helikopter met rode neus ingeruild voor de nieuwe NH90 NFH Caïman.
Uit Duitsland komt een Westland Sea King Mk. 41 helikopter van het Marinefliegergeschwader 5 (MFG 5) uit Nordholz. De Sea King helikopters van het MFG 5 worden al ruim 40 jaar ingezet voor diverse taken. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties op de Noord- en Oostzee, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee- en landoperaties.

Kijk voor meer informatie op de website.

 

 

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner