‘Voetbalplaatjes’ verzamelen met foto’s van criminelen

Het is wat aan de late kant, maar Europol komt in het kader van de WK met een spel, waarmee ‘voetbalplaatjes’ verzameld kunnen worden. Alleen staan er geen voetballers op, maar voortvluchtige criminelen. Deelnemers aan het online-spel kunnen 25 ‘spelers’ verzamelen.

Met het spel wil Europol bekendheid geven aan de namen en gezichten van voortvluchtige criminelen in de hoop dat dit tips oplevert. Via een speciale website kunnen vanaf donderdag de plaatjes worden verzameld. Onder wie de ‘Crime League compleet krijgen verloot Europol 25 goody bags.

Criminele circuit
Het 25-tal telt twee criminelen die door de Nederlandse politie worden gezicht. Het gaat om Said Razzouki en Ridouan Taghi, die als kopstukken in de criminele wereld worden beschouwd en die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij verschillende moorden in het Amsterdamse en Utrechtse criminele circuit. Eerder bracht Europol een adventskalender uit. Ook die had tot doel om voortvluchtige personen bekender te maken. Die kalender werd echter alleen onder gedetineerden verspreid. Het voetbalspel kan door iedereen worden gespeeld.

Gedeeld

Geef een reactie