Vondelpark krijgt tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Niet alleen winkelcentra en bedrijventerreinen komen in aanmerking voor het Keurmerk Veilig Ondernemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Deze week ontving het Amsterdamse Vondelpark alweer de tweede ster.

De KVO Werkgroep – bestaande uit ondernemers, brandweer, politie en gemeente – werkte de afgelopen drie jaar aan een schone en veilige omgeving in het Vondelpark. Er werden schouwen gelopen in het gebied, waarna actiepunten zijn opgepakt door verschillende disciplines. Zo is er bijvoorbeeld een alert app ingevoerd die wordt gebruikt om te waarschuwen voor een zware storm en het gevaar van omvallende bomen. Ook is het risico op inbraak verkleind door hoge struiken te snoeien en lichtspots aan te brengen. Bij de ingang aan de Stadhouderskade voelde het voor bezoekers onveilig in de donkere maanden. Daarom is daar de straatverlichting aangepast en het hele pad verfraaid met extra planten.

Certificaat
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) maakt het mogelijk om op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden, bedrijventerreinen, buitengebieden en uitgaansgebieden te verbeteren. Als publieke en private partijen volgens het KVO-proces met elkaar samenwerken, kunnen zij een KVO-certificaat aanvragen. Wie hulp nodig heeft bij het opstarten van een KVO-project of een hercertificering, kan bij de afdeling Lokale Veiligheid van het CCV terecht. Een team van regionaal opererende adviseurs biedt advies en begeleiding gedurende het hele traject.

Gedeeld

Geef een reactie