Voor drie miljoen euro aan iPhones gestolen op Schiphol

Op klaarlichte dag wisten dieven met vervalste vrachtdocumenten op 14 maart voor 3 miljoen euro aan iPhones buit te maken op Schiphol. Dat maakt het AD bekend. Vanwege het onderzoek werd de diefstal tot nu toe stil gehouden. Er zijn sterke vermoedens dat de dieven hulp van binnenuit hebben gekregen.

De Marechaussee zegt zich zorgen te maken over het grote aantal miljoenendiefstallen op en rond de luchthaven. Vermoed wordt dat de bendes medewerking van binnenuit krijgen. Op 16 mei was het ook al raak. Toen verdwenen 4400 Apple Watches ter waarde van 530.000 euro uit een loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. Een medewerker van het transportbedrijf werd aangehouden. Ook de diefstal van de iPhones leidde tot een arrestatie, de 35-jarige Poolse chauffeur die de lading kwam ophalen. De iPhones waren toen al doorverkocht en werden op verschillende plaatsen in Nederland geactiveerd. Of dit tot arrestaties of het terugvinden van de telefoons heeft geleid, wil de marechaussee niet zeggen.

680 ladingdiefstallen in 2019
Het onderzoek concentreert zich op de vraag of medewerkers van bedrijven op Schiphol bij de diefstallen betrokken zijn. Vorig jaar werd ook al voor 3 miljoen aan elektronica gestolen uit een loods op de luchthaven.
Volgens transportorganisatie TAPA vonden vorig jaar 680 ladingdiefstallen plaats in Nederland. In 95 procent van de gevallen gebeurde dat door een vrachtwagen te stelen. Vanwege de coronacrisis zijn er dit jaar minder diefstallen, maar TAPA-voorzitter Thorsten Neumann waarschuwt voor een inhaalslag die dieven deze zomer mogelijk gaan maken.

Het complete artikel is hier te lezen.

Gedeeld

Geef een reactie