VVD neemt sloten tegen diefstallen uit Kamergebouw

Volgens het AD voelt de regeringsfractie van de VVD zich niet langer veilig in het gebouw van de Tweede Kamer. Om spionage en diefstal van vertrouwelijke gegevens en waardevolle spullen tegen te gaan, komen er sloten op de deuren.

Het presidium van de Tweede Kamer zou andere fracties ook sloten hebben aangeboden, maar om veiligheidsredenen wordt niet medegedeeld of daarvan gebruik wordt gemaakt. De VVD doet er in ieder geval niet geheimzinnig over. De 33 Tweede Kamerleden en hun beleidsmedewerkers hebben deze week een setje van twee sleutels gekregen. Soms moesten nieuwe deuren worden geplaatst, omdat niet alle deuren geschikt waren om sloten in te monteren.

Als de raven
Volgens een van de VVD’er wordt in het Kamergebouw gestolen als de raven. Zo verdween onlangs een minibeamer van 450 euro. Ook tientallen iPads en andere waardevolle spullen zijn spoorloos. In het AD verklaren de Kamerleden dat de verdenkingen uitgaan naar medewerkers van andere fracties en niet naar bezoekers of insluipers. Zo werd een keer een iPad bij een medewerker teruggevonden, door deze via de iCloud te traceren. Maar belangrijker vinden de fracties het dat informatie niet in verkeerde handen komt. Er zouden regelmatig stukken op de bureaus liggen die niet openbaar mogen worden.

Gedeeld

Geef een reactie