Beveiliging nieuws

Onze partners

JMB Groep

EAL

Paxton

20face

Masset Solutions

Nenova

Gold-IP

VAIBS

Trigion

Bydemes

Optex

Oribi ID Solutions

Paraat

Sequrix

ASSA ABLOY

ASIS

VBN

Regio Control Veldt

HID

Dahua

Koninklijke Oosterberg

RoSecure

Centurion

SmartSD

CSL

Nimo Drone Security

Advancis

VideoGuard

Ajax Systems

Dero Security Products

Seris

VEB

DZ Technologies

BHVcertificaat.online

Securitas

Add Secure

Eizo

CardAccess

Genetec

Brivo

IDIS

Bosch Security Systems

Kiwa

Secusoft

SOBA

i-Pro

OSEC

Alphatronics

SmartCell

Multiwacht

ADI

NIBHV

Crown Security Services

ARAS

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Top Security

HD Security

Lobeco

Hikvision

Seagate

Unii

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

MPL

Hanwha Vision Europe

CDVI

Connect Security

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

Explicate

SMC Alarmcentrale

G4S

2N

Uniview

NetworxConnect

GFT

VVNL

Akuvox

PG Security Systems

Milestone

De Beveiligingsjurist

Van Wakeren beveiligt De Vallei met SPC5330 van SmartSD

17 oktober 2017
Redactie
11:13

Van Wakeren heeft nieuwe beveiliging geleverd aan zwembad De Vallei in Veenendaal. Gekozen is voor het SPC5330-systeem van het door SmartSD vertegenwoordigde Vanderbilt. Dit had onder andere als voordeel dat bestaande bekabeling kon worden gebruikt.

’De Vallei’ is een drukbezocht zwembad in Veenendaal. Naast het zwembad zitten er in het gebouw ook een restaurant en een sporthal die door verschillende verenigingen wordt gebruikt. De bestaande beveiligingsinstallatie van ‘De Vallei’ is onlangs vervangen, omdat deze verouderd raakte en vanwege aanhoudende problemen met de EEPROM.

Bestaande bekabeling
Bij de overschakeling op een nieuw beveiligingssysteem wilde de klant zoveel mogelijk gebruik maken van bestaande bekabeling en componenten, om zo het dagelijks gebruik van het zwembad zo min mogelijk te verstoren. Van Wakeren Beveiliging BV heeft uiteindelijk gekozen voor de SPC5330 van Vanderbilt, vanwege zijn flexibele en schaalbare structuur en vanwege het moderne en strakke ontwerp van alle verschillende componenten.

De geleverde oplossingen
Met de SPC5330 kunnen gebruikersrechten eenvoudig individueel worden aangepast. Rechten kunnen worden beperkt op basis van tijd, dag en zone. Het systeem kan worden uitgebreid tot 128 zones en 500 gebruikers. In het geheugen kunnen 10.000 inbraak en 10.000 toegang gerelateerde gebeurtenissen worden vastgelegd. Het systeem kan worden uitgebreid met draadloze ontvangers en er kunnen 120 draadloze detectoren worden gekoppeld.

Flexibele busstructuur
Voor deze installatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande bedrading en bestaande componenten. De BUS-lijn kon eenvoudig worden gekoppeld aan de nieuwe SPC-centrale. Mede dankzij de flexibele BUS-structuur en de ondersteuning van de bestaande weerstandswaarden was het SPC-systeem de perfecte oplossing voor deze installatie.

Gebruikersprofielen
Met de ingebouwde SPC web-browser kan de site manager van het zwembad eenvoudig gebruikersprofielen en pincodes voor de verschillende gebruikers aanmaken. De site manager gebruikt ook de SPC connect app, waarmee elk SPC-paneel op afstand kan worden benaderd. Met deze app kan de manager ook snel reageren op alarmmeldingen.

Complexiteit
Er zijn verschillende zones in het gebouw aangebracht. Een aantal van deze gebieden maakt gebruik van de automatische in- / uitschakelfunctie van SPC. Vanwege de complexiteit van de installatie wordt er bij verschillende gebieden ook gebruik gemaakt van de SPCE120LED indicatie module in combinatie met een keypad. Hierop kan de gebruiker eenvoudig aflezen of een bepaald gebied is ingeschakeld en zijn alle gebieden niet allen goed beveiligd, maar wordt ook het aantal vals alarm meldingen sterk gereduceerd.

De installateur
Van Wakeren Beveiliging BV is al meer dan 25 jaar actief in de beveiliging en levert total-care beveiligingsoplossingen voor particulieren, bedrijven, winkels, scholen en overige instellingen. Hendrie Versteeg, technisch manager van Van Wakeren, over de installatie. “Het installeren en programmeren van de SPC5330 was zonder meer eenvoudig. Er waren bij het opstarten ook geen problemen met bestaande componenten. Het is echt een geavanceerd product van hoge kwaliteit.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner