Beveiliging Nieuws bestaat 10 jaar

Beveiligingnieuws.nl bestaat vandaag exact 10 jaar. Wat begon bij Startpagina in 2003 is uitgegroeid tot een belangrijke bron van informatie voor veel professionals.

Om te beginnen wil ik alle bezoekers en iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van Beveiliging Nieuws daarvoor hartelijk bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Vandaag is Beveiliging Nieuws met ruim 50 duizend geïnteresseerden op het gebied van beveiliging en security management per maand de grootste website in het vakgebied in Nederland.

nieuwsbriefEen 10-jarig jubileum is een mooi moment om even terug te kijken. Beveiliging Nieuws is ontstaan vanuit beveiliging.startpagina.nl. Startpagina startte in februari 2003 een eigen nieuwsdienst. In eerste instantie waren ICT-gerelateerd nieuws en ander beveiligingsnieuws gescheiden in twee verschillende diensten. Op beveiligingneuws.nl is dit samengevoegd omdat toen al bleek dat beide niet zonder elkaar konden bestaan.

De nieuwsbrief bleek ook aan te slaan en vanaf oktober 2005 konden de abonnees persoonlijk hun interessegebieden selecteren en het nieuws dagelijks ontvangen.

Vlak voor de dag dat de website 2 jaar bestond ging de server van de website plat. Een defecte harddisk heeft de technische dienst van de toenmalige hostingprovider een behoorlijke tijd van de straat gehouden. In die tijd hadden we (nog maar) 2,5 miljoen paginaweergaven per jaar.

beveiliging nieuws

In mei 2008 is de bedrijvengids van start gegaan. De gids is gekoppeld aan de nieuwsberichten, video’s en evenementen in de agenda. In de gids konden ook ND, POB of PAC-nummer worden opgenomen. De bedrijvengids wordt momenteel aangepast in een nieuwe stijl en is binnenkort weer beschikbaar.

Beveiliging Nieuws was vanaf februari 2009 ook te volgen via @beveiliging op Twitter. In die tijd moesten we veel van onze bezoekers nog uitleggen wat Twitter was.

Na ruim vijf jaar hebben we in 2010 een geheel nieuwe website in gebruik genomen. Met het nieuwe design kregen sociale media een prominente plaats. Bezoekers konden het nieuws vanaf dat moment ook via Facebook en LinkedIn volgen.
Sjaak BewaakOp 21 februari 2011 ging de wekelijkse cartoon met Sjaak Bewaak op Beveiliging Nieuws van start. De cartoons van Sjaak Bewaak worden wekelijks getekend door Deef Smits, die ik daarvoor in het bijzonder wil bedanken. Iedere maandagmorgen zo rond de koffie, komt Sjaak Bewaak nog steeds zijn belevenissen vertellen over actualiteiten van de week er voor.

2013 was een prachtig jaar met veel waardering van onze bezoekers. De gemiddelde bezoekduur van de bezoekers nam toe, evenals het aantal weergaven per bezoeker. Het aantal unieke bezoekers steeg tot 490 duizend met meer dan 13 miljoen paginaweergaven.

In november 2013 hebben we een iets andere huisstijl in gebruik genomen. Abonnees van de nieuwsbrief kregen de primeur. De nieuwsbrief is meteen smartphone vriendelijk gemaakt. De overgang naar een nieuwe website bleek iets meer voeten in de aarde te hebben omdat we tussentijds over moesten naar een nieuwe server.

Uiteindelijk is een geheel nieuwe website met SSL encryptie in december 2014 gelanceerd. De nieuwe vacaturebank was daarvoor al in gebruik genomen. Met de nieuwe website was het ook mogelijk om met één klik in te loggen via LinkedIn, Google, Twitter of Facebook.

Vorig jaar in september is Beveiliging Nieuws begonnen met een WhatsApp Broadcast van het laatste nieuws. Ook aan deze service zijn geen kosten verbonden, en daarmee kom ik meteen bij het laatste maar zeker niet het minst belangrijke; onze sponsors en adverteerders en nieuwe partners.

Zonder onze sponsors en adverteerders was dit allemaal niet mogelijk geweest. Iedereen hartelijk dank voor de vele inzendingen, reacties en andere bijdragen!

Rob Hamberg

Gedeeld

26 thoughts on “Beveiliging Nieuws bestaat 10 jaar”

Geef een reactie