Nieuwsoverzicht van januari 2015

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Extra beveiliging in Nederland vanwege aanslag ParijsJanuari stond vooral in het teken van de aanslag in Parijs bij de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo waarbij twaalf mensen omkwamen.
Ook de beveiliging in Nederland is aangescherpt naar aanleiding hiervan. De politie vindt dat ze onvoldoende toegerust is om iets te kunnen doen tegen terroristen en wil daarom meer slagkracht en zwaardere wapens. Politiemensen krijgen dit echter niet, minister Opstelten vindt dat dit nu niet aan de orde is.

Werknemers Brink’s in actieOngeveer 150 werknemers van geldtransporteur Brink’s maakten hun opwachting bij de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Veiligheidsbranche bij Kasteel Wittenburg in Wassenaar. Ook vonden we estafettestakingen plaats. Inmiddels weten we dat de vakbonden en geldtransporteur Brink’s een akkoord hebben gesloten over een vertrekregeling.

Overheid moet meer met beveiligers samenwerkenRichard Franken van Trigion vindt dat de politie en andere overheidsdiensten meer informatie met beveiligers moet uitwisselen om aanslagen te voorkomen. Premier Mark Rutte zei recent dat het kabinet er alles aan doet om een aanslag te voorkomen, maar Franken vindt dus dat dat beter kan. Hij zou het goed vinden als particuliere beveiligers betrokken worden bij de informatie-uitwisseling. Dan staan we samen nog sterker.

Nu ook graag waardering voor beveiligersDat bewakers van groot belang zijn, werd recent weer duidelijk toen een gewapend persoon het gebouw van de NOS binnendrong en door een beveiliger werd tegengehouden. Toch worden beveiligers niet altijd gewaardeerd tijdens hun werkzaamheden. Vrijwel direct na de gebeurtenissen in Hilversum is de beveiliging opgeschroefd.

Nieuw perspectief op beveiliging door slimme technologieDe beveiligingsuitdagingen waar bedrijven mee te maken hebben, worden complexer en veelomvattender. Beveiliging is niet langer een op zichzelf staand onderdeel binnen bedrijven, maar raakt mede door de opkomst van slimme technologieën steeds meer vervlochten met andere aspecten van een organisatie, zoals IT, marketing en strategie.

Hacker maakt tool om iCloud te krakenAlles lijkt tegenwoordig in de Cloud te zitten, maar daarmee nemen we misschien wel wat extra risico. Geen iCloud-account leek namelijk veilig nu een hacker met de naam Prox13 een tool heeft ontwikkeld om iCloud te kraken. Het gat in de beveiliging zou pijnlijk voor de hand liggend zijn, maar hield gelukkig niet lang stand.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

  1. Hacker maakt tool om iCloud te kraken
  2. Trigion start met Airport Caddy
  3. Extra beveiliging in Nederland vanwege aanslag Parijs
  4. Moskeeën in Nederland schroeven de beveiliging op
  5. Hackers zetten data Nederlanders online
  6. Werknemers Brink’s in actie bij receptie beveiligingsbranche
  7. Inbrekers bellen midden in de nacht
  8. Overheid moet meer met beveiligers samenwerken
  9. Vinger-scanner voor grote mensenmassa’s
  10. Nieuw perspectief op beveiliging door slimme technologie

Link: Archief januari 2015

Zie ook: Beveiliging Nieuws jaaroverzicht 2014

Gedeeld

Geef een reactie