Nieuwsoverzicht van juli 2015 (top 10)

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Beveiligingsbranche weert crimineel met maatregelenDe particuliere beveiligingsbranche onderneemt actie om ervoor te zorgen dat er geen criminelen actief worden in de sector. Laetitia Griffith laat weten dat de Nederlandse Veiligheidsbranche het keurmerk gaat aanscherpen. Er komen nieuwe gedragsregels. Mensen met een criminele achtergrond horen niet thuis in de beveiligingsbranche. De branchevereniging wil hiermee een signaal afgeven aan klanten en het openbaar bestuur, politie en justitie, verenigd per gemeente in de lokale driehoek.

Betalen met biometrie breekt doorING introduceerde recent betalen met stem- en vingerafdrukherkenning in de app voor mobiel bankieren. Ook bij Mastercard hoeft je het wachtwoord binnenkort niet meer te gebruiken. In plaats daarvan wil het bedrijf gezichtsscans invoeren bij internetbetalingen. Toekomstige beveiligingsmethodes krijgen waarschijnlijk overwegend twee factor authenticatie.

Meer stations en conducteurs krijgen camerabewakingNS gaat als proef conducteurs en beveiligers uitrusten met camera’s op de kleding, zogenoemde bodycams. Ook krijgen twaalf treinstations krijgen nog deze zomer cameratoezicht. Het aantal middelgrote stations met de extra camerabewaking wordt volgend jaar uitgebreid naar dertig. Uiteindelijk worden zij met in totaal 776 camera’s in de gaten gehouden.

Allegion neemt Simonsvoss Technologies overAllegion heeft recent met HG Capital een overeenkomst getekend voor de overname van Simonsvoss Technologies. Simonsvoss ontwikkelt en fabriceert innovatieve elektronische sluitsystemen. Het bedrijf boekte in 2014 een verkoopomzet van zo’n 52 miljoen euro en heeft ongeveer 275 werknemers in dienst. Met de overname is een bedrag van 210 miljoen euro gemoeid.

Hackers krijgen van afstand controle over autoFiat Chrysler heeft de beveiliging van 1,4 miljoen auto’s aangescherpt nadat hackers de controle over die voertuigen bleken te kunnen overnemen. Het lek in het Uconnect-infotainmentsysteem laat een aanvaller auto’s via het internet deels besturen. Zo kunnen de remmen worden in- en uitgeschakeld en is het mogelijk om de motor uit te zetten.

Veel koolmonoxidemelders deugen nietHet merendeel van de koolmonoxidemelders die op de Nederlandse markt te koop zijn deugt niet. De melders voldoen niet aan de technische eisen of er ontbreken bijvoorbeeld goede gebruiksinstructies. De NVWA heeft in een Europees onderzoek vijftien verschillende merken en typen koolmonoxidemelders gecontroleerd. Twaalf hiervan bleken niet te voldoen aan administratieve eisen, zoals een goede gebruiksinstructie.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

  1. Inbraakpreventietips voor bedrijven tijdens vakantietijd
  2. Politie kiest voor dienstverlening van ISA
  3. Pilot tegen uitgaansgeweld in Amsterdam
  4. Top 10 particuliere beveiligingsorganisaties 2014
  5. MAATbeveiliging breidt uit naar België
  6. Initiatiefnemer SOS Alarm app door minister op de vingers getikt
  7. Beveiligingsbranche weert crimineel met maatregelen
  8. Geldloper in Groningen zit anderhalf uur vast
  9. CBP is tegen online zetten misdrijven door burgers
  10. Veilig inloggen zonder wachtwoord

Link: Archief juli 2015

Gedeeld

Geef een reactie