Nieuwsoverzicht van juni 2015 (top 10)

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Geldtransporteur Brink’s overgenomen door Wincor NixdorfGeldtransporteur Brink’s Nederland wordt overgenomen door het Duitse Wincor Nixdorf. De bedrijven hebben daarover een principeakkoord bereikt. Volgens een gezamenlijke verklaring wordt Brink’s Nederland samengevoegd met SecurCash, het Nederlandse dochterbedrijf van Wincor Nixdorf. Hoeveel geld met de verkoop van de Nederlandse geldtransporteur gemoeid gaat, lieten beide bedrijven niet weten.

Steeds meer drones ingezet voor surveillanceDe Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft een vloot van vliegtuigjes die voor surveillance worden ingezet en in China worden drones ingezet om spiekmethodes te detecteren tijdens de ‘gaokao’ toelatingsexamens. De examens worden gezien als de meest stressvolle examenperiode ter wereld. Deelnemers vinden dan ook ingenieuze manieren om te spieken.

Siemens rondt verkoop af aan VanderbiltMet ingang van 1 juni 2015, heeft de Siemens Building Technologies Division de verkoop van haar Security Products business afgerond.
Vanderbilt Industries heeft eind oktober 2014 de ondertekening van een overnameovereenkomst bekend gemaakt voor de Siemens business-unit Security Products uit Solna Zweden. Siemens was reeds geruime tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat voor Security Products.

Kamervragen over risico’s personeel nieuwe beveiliging SchipholTweede Kamerleden vragen minister Asscher in gesprek te gaan met Schiphol. De Kamerleden vinden dat de toename van het aantal passagiers en de scherpere EU-regels voor controle op handbagage niet strookt met de afname van twintig procent van het aantal uren bij de uitgave van de tender. De afgelopen maand zijn veel overtredingen van cao en slechte arbeidsomstandigheden gemeld met betrekking tot nieuwe centrale security op Schiphol.

De 10 bestbetaalde banen in de IT-beveiligingIT-beveiliging staat hoog op de agenda bij vrijwel iedere organisatie. Daarom zijn IT-beveiligingsspecialisten in trek zijn en hun salaris ook. Hoewel veel wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuw talent, lijkt de baanzekerheid in deze hoek van de IT-arbeidsmarkt voorlopig prima. Computerworld zocht de 10 bestbetalende banen bij elkaar.

Samenwerking tussen politie en beveiligingsbrancheDe Nationale Politie, VNO-NCW/MKB-Nederland, de Nederlandse Veiligheidsbranche en de technische beveiligingsbranche VEBON, slaan de handen ineen om de veiligheidsketen van alarmering en alarmopvolging te verbeteren. Hiertoe is de Stuurgroep Samenwerking Elektronische Beveiliging en Politie (SEBP) in het leven geroepen.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Schiphol neemt centrale controlepunten in gebruik

  1. MPL presenteert nieuwe DualCom IP kiezers
  2. Nieuwe firmware voor beveiliging Linksys camera’s
  3. Meer landen gevaarlijk om te reizen
  4. Malware via advertenties op Telegraaf.nl
  5. Filmen van agenten is hinderen in hun taakuitoefening?
  6. Geldtransporteur Brink’s overgenomen door Wincor Nixdorf
  7. Eenduidig kader voor veiligheid evenementen
  8. Vier nieuwe Volvo geldwagens voor G4S
  9. AIVD zoekt nieuwe security specialisten

Link: Archief juni 2015

Gedeeld

Geef een antwoord