Nieuwsoverzicht van maart 2015 (top 10)

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Communicatieve beveiliger creëert veiligere omgevingVeiligheid moet je altijd op het hoogste niveau aan de orde stellen, stelt Kees Blokland. Begin elke vergadering van de Raad van Bestuur of het managementteam ermee, het heeft de hoogste prioriteit. Ook vind hij dat wie acteert vanuit een machtssituatie, soms gekke dingen kan doen. De kunst van met macht omgaan is: ongewenst gedrag beëindigen en gewenst gedrag uitlokken.

CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindendDe minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft begin maart de nieuwe CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend verklaart. De cao geldt vanaf 4 maart voor iedereen die werkzaam is in de particuliere beveiliging.

Camera’s in ieder huis tegen inbrekers en overvallersEen politiecommissaris in Groot Brittannië wil dat er in elk huis beveiligingscamera’s worden opgehangen. Dit moet helpen bij het opsporen van inbrekers. Bewoners krijgen het advies om de camera op gezichtshoogte te plaatsen. De commissaris wil bij arrestaties met behulp van gezichtsherkenningssoftware de gezichten van mensen vergelijken in een database met beelden van inbraken en overvallen.

Betere beveiliging DigiD weegt niet op tegen kostenHet is te duur het beveiligingsniveau van DigiD te verbeteren, zegt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Volgens de minister zou deze hoge kostenpost niet opwegen tegen de schade die ontstaat doordat mensen het beveiligingsniveau Basis gebruiken.

Een drone of robot overtreedt de wet, wat nu?Robots overtreden steeds vaker wetten, en we weten niet wat daaraan te doen. Als ik blind een dartpijltje naar een menigte gooi, dan is het evident dat ik stom bezig ben en niet dat pijltje. Maar als ik een drone loslaat met een dom algoritme dan krijgen we hele discussies over de aansprakelijkheid. Wie is er dan aansprakelijk als een robot illegaal bezig is. ICT-jurist Arnoud Engelfriet geeft uitleg.

David Paja nieuwe wereldwijde President bij Honeywell SecurityHoneywell heeft met ingang van 19 januari 2015 de 45 jarige David Paja benoemd als president van Honeywell Security Group, Paja vervangt Ron Rothman, die met pensioen gaat om meer tijd door te brengen met zijn familie. In zijn nieuwe rol zal Paja wereldwijd de Honeywell Security Groep en distributeur van security producten ADI gaan leiden.

FairBeveiligingsorganisatie G4S neemt 100% van de aandelen in Fair Groep B.V. over. De organisatie versterkt met deze strategische overname haar marktleiderspositie door een betere geografische dekking in het oosten van Nederland en een uitbreiding en verdichting van het mobiele surveillancenetwerk in het bijzonder.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Fijne paasdagen toegewenst!

  1. CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend
  2. Een drone of robot overtreedt de wet, wat nu?
  3. Mbo-Leerlingen Amersfoort inzetten als beveiliger
  4. Camera’s in ieder huis tegen inbrekers en overvallers
  5. Securitas wil drones inzetten om bedrijven te beveiligen (video)
  6. Politie kiest voor gastheerschap van G4S
  7. Hybride 360 graden-camera ondersteuning voor Milestone VMS
  8. AVG onthult privacybril tegen gezichtsherkenning
  9. Politie geeft locatiegebaseerde waarschuwingen bij misdrijven
  10. Beveiligingscamera’s op jongeren gericht

Link: Archief maart 2015

Gedeeld

Geef een reactie