Nieuwsoverzicht van mei 2015 (top 10)

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Noodsituaties 112 ook te melden via appHet melden van noodsituaties hoeft niet langer meer via het telefoonnummer 112, er nu ook een gratis Nationale SOS ALARM ->112 app verschenen waarmee dit mogelijk is. De app organiseert eerste hulp bij een noodsituatie, totdat de officiële hulpdiensten arriveren. Momenteel zijn er meer dan 32.000 geregistreerde hulpverleners die er aan meewerken.

Exoskeletten voor geldlopers in Japan (video)De Japanse bank Sumitomo Mitsui heeft exoskeletten voor een aantal geldkoeriers in gebruik genomen. De robotpakken moeten het tillen van zware geldcassettes makkelijker maken. De oudere werknemers van de geldtransportafdeling kampen vaak met rugproblemen door het jarenlang sjouwen met geldcassettes en zakken kleingeld.

Denemarken wil bedrijven toestaan cash te weigerenDe Deense overheid heeft een 50-puntenplan voorgesteld dat benzinestations, horecazaken en kledingketens toelaat contant geld te weigeren. Cash betalingen zouden namelijk een ingrijpende administratieve en financiële overlast genereren. Het miniserie verwijst daarbij naar beveiligers en camerasystemen, maar ook naar de werktijd die wordt gespendeerd aan het tellen en transport van cash.

Forse verhoging leges vergunning beveiligingsbedrijvenDe vergoeding van de kosten voor het verlenen en verlengen van een vergunning voor beveiligingsbedrijven en recherchebureaus zijn van € 492 naar € 600 gestegen.De minister van Veiligheid en Justitie heeft besloten om de leges van de vergunningen te verhogen omdat de uitvoeringskosten van de vergunningen een stuk hoger liggen dan de huidige leges.

Wijk Almelo is inbraakvrij na start whatsappgroepNa de start van een whatsappgroep in 2013, is in de Almelose wijk het Nijrees niet meer ingebroken. Negen inbraken in 2013 waren destijds voor wijkbewoners aanleiding om de whatsappgroep te starten. In een korte tijd melden ongeveer 275 wijkbewoners zich aan, sinds die tijd is het rustig in de wijk.

Voorbeelden samenwerking politie en particuliere beveiligingEen nieuwe brochure van de Nederlandse Veiligheidsbranche laat met tien voorbeelden zien dat er inmiddels veel concrete en succesvolle samenwerkingsverbanden zijn tussen politie en particuliere beveiliging. De branchevereniging wil deze samenwerking stimuleren omdat dit leidt tot meer kennis, flexibiliteit en slagkracht in het veiligheidsdomein. En tot een veiliger samenleving. De projecten zijn aangeleverd door de leden.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

  1. Noodsituaties 112 ook te melden via app
  2. Wijk Almelo is inbraakvrij na start whatsappgroep
  3. Malware vernietigt computers met virusscanner
  4. Extra geld voor aanpak agressie in zorg
  5. Thuiszorg zou Verklaring Omtrent Gedrag moeten opvragen
  6. Panasonic lanceert 4K-bewakingscamera
  7. Forse verhoging leges vergunning beveiligingsbedrijven
  8. Alphatronics introduceert Pyronix detectoren in Nederland
  9. Alleen toegang Rotterdam CS met ov-chipkaart
  10. Rotterdam zet lokwoning in tegen inbraak

Link: Archief mei 2015

Gedeeld

Geef een reactie