Wereldhavendagen van start zonder politietoezicht

Vanwege het conflict rond de cao heeft de politie besloten om tijdens de Wereldhavendagen, op 7, 8 en 9 september, geen agenten voor toezicht in te zetten. Hun taak wordt nu uitgevoerd door stadswachten. De politie komt wel in actie bij calamiteiten en bewaakt ook de situatie op het water.

De politie zal ook geen demonstraties geven tijdens de Wereldhavendagen. Alleen de hoogstnoodzakelijke inzet wordt geboden. Voor de organisatie van het evenement betekende dit wel een uitdaging, maar de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente zijn tot de conclusie gekomen dat de veiligheid met de inzet van stadswachten voldoende geregeld is. Daarom kunnen de Wereldhavendagen, die vorig jaar 430.000 bezoekers trokken, gewoon doorgaan. Ook nu wordt weer bijna een half miljoen bezoekers verwacht op de kades rond de Erasmusbrug.
Omdat tijdens het evenement terreinen en bedrijven mogen worden bezocht, die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, is op diverse plaatsen legitimatie verplicht, waarbij alleen een paspoort of identiteitskaart wordt geaccepteerd.

Gedeeld

Geef een reactie