De 10 bestbetaalde banen in de IT-beveiliging

De echte talenten in IT-beveiliging zijn schaars. Daarom zijn IT-beveiligingsspecialisten in trek zijn en hun salaris ook. Hier treft u de bestbetaalde banen in de IT-beveiliging op een rij.

laptop trainingIT-beveiliging staat hoog op de agenda bij vrijwel iedere organisatie. Hoewel veel wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuw talent, lijkt de baanzekerheid in deze hoek van de IT-arbeidsmarkt voorlopig prima. Computerworld zocht de 10 bestbetalende banen bij elkaar. De bedragen die u ziet staan zijn gemiddeld voor die functie per jaar.

Lead software security engineer (233.333 dollar)
De best betaalde baan in de IT-beveiliging is die van de lead software security engineer. In deze functie is men verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s voor het ontwikkelen van beveiliging gerelateerde onderdelen van IT-toepassingen. Communicatie en samenwerking zijn voor deze baan van kritiek belang.

Chief security officer (225.000 dollar)
De Chief security officer maakt de organisatie klaar voor het verweer tegen actuele en te verwachten dreigingen en is lid van de hoofddirectie. De CSO is eindverantwoordelijk voor het beveiligingsbeleid.

Global information security director (200.000 dollar)
Zorgt voor het actueel houden en uitvoeren van de projecten op het gebied van informatiebeveiliging en de coördinatie van de acties die genomen moeten worden nadat een data-inbraak is geconstateerd.

Security consultant (198.909 dollar)
Werkt samen met klanten aan het ontwikkelen van cybersecurity-strategieën en om deze te implementeren in de gehele organisatie.

Application security manager (165.000 dollar)
Moet er voor zorgen dat elke applicatie die geproduceerd of gebruikt wordt door een organisatie, voldoet aan de minimum standaarden voor beveiliging.

Chief information security officer (192.500 dollar)
De taken van de CISO zijn vergelijkbaar met die van de Chief Security Officer maar richten zich meer op de bescherming van de data en het intellectueel eigendom van een organisatie.

Director of security (178.333 dollar)
De aandacht van de director of security ligt op het minimaliseren van de risico’s en zorgen dat medewerkers zich houden aan de voorgeschreven procedures.

Cyber security lead (175.000 dollar)
Evalueert samen met analisten en andere beveiligingsmederwerkers de potentiële kwetsbaarheden en is verantwoordelijk voor het detecteren van inbraken en rapportage aan het management.

Lead security engineer (174.375 dollar)
Is te vinden in een groot aantal taakgebieden variërend van de beveiliging van de kern-IT-omgeving van organisaties, tot telefonie- en videoconferencingsystemen.

Cybersecurity engineer (170.000 dollar)
De cybersecurity engineer heeft veel ervaring met het uitvoeren van penetratietests om de veiligheid te verbeteren.

Gedeeld

Geef een reactie