Werknemers bepalen inzet nieuwe cao Veiligheidsdomein

Brancheorganisatie VBe NL en De Unie bereiden zich voor op nieuwe onderhandelingen voor de cao Veiligheidsdomein. De huidige cao loopt op 1 oktober 2021 af. Partijen bij deze cao willen graag meer inzicht in de prioriteiten en behoeften van medewerkers over hun toekomstige arbeidsvoorwaarden.

Om tot een eindresultaat te komen dat ieders tevredenheid heeft, wordt net als bij de vorige cao-rondes het DigiC-proces gevolgd. Op die manier worden door overleg en dialoog alle medewerkers bij het proces van arbeidsvoorwaardenvorming betrokken. Voorzitter Leon Vincken van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV), uitvoerder van het onderzoek: “Deze aanpak past perfect bij het doel om alle medewerkers te vragen om mee te doen en te helpen bij het ontwikkelen van hun eigen toekomstige arbeidsvoorwaarden. Onderdeel van dat proces is een aantal discussies met groepen medewerkers.”

Uitnodiging verstuurd
Medewerkers ontvangen van hun werkgever een uitnodiging met de mogelijkheid zich op te geven voor de groepsdiscussies. In een later stadium (eind juli) wordt een online enquête naar alle medewerkers verstuurd. Deze aanpak is uniek. Alle medewerkers kunnen meedoen (zowel leden als niet-leden van De Unie). De groepsgesprekken vinden op 21 en 22 juni in de ochtend plaats via Microsoft Teams.

Verloting dinercheques
Onder de deelnemers van de groepsdiscussies en de deelnemers van de enquête worden tien dinercheques ter waarde van 75 euro verloot. De resultaten van het onderzoek zullen in alle transparantie geanonimiseerd worden gedeeld met medewerkers en werkgevers. “Op deze manier zal het onderzoek bijdragen aan de kwaliteit en zorgvuldigheid van de dialoog rondom de nieuwe cao”, aldus SFV-voorzitter Leon Vincken.

Gedeeld

Geef een antwoord