Winnaars Benelux OSPA’s 2021 bekend gemaakt

Piet Voorneveld van CSL, al zo’n 50 jaar actief in de beveiligingsbranche, won donderdag 16 september de Lifetime Achievement Award tijdens de uitreiking van de Benelux Outstanding Security Performance Awards 2021. Ook de winnaars van de categorieën werden bekend gemaakt.

De Outstanding Security Performance Awards is een initiatief van de Britse professor Martin Gill en de uitreiking vindt inmiddels plaats in vijftien landen, waaronder de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en zelfs Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Donderdag 16 september vond de bekendmaking van de winnaars van de Benelux-editie plaats. Er waren Awards voor verschillende categorieën. In de categorie ‘Outstanding Security Team’, ging de OSPA naar het STIB-MIVB Security Team. Dat is het beveiligingsteam van het Brusselse Openbaarvervoersbedrijf. Het doel van het beveiligingsteam is het dagelijks verzekeren van de veiligheid van de 1 miljoen passagiers en collega’s. Het strijdt tegen fraude en draagt bij aan de goede werking van het netwerk. Om dit te bereiken, heeft de MIVB haar personeel versterkt en opnieuw een hondenbrigade ingevoerd. Sinds 2019 is het aantal gecontroleerde passagiers met meer dan 11 procent verhoogd en zijn 15 procent meer boetes uitgedeeld aan zwartrijders. Als reactie op de pandemie heeft het team de infrastructuur aangepast en de samenwerking met de politie versterkt.

Menselijke aspecten
Een tweede categorie is ‘Outstanding Security Consultant’. Deze werd gewonnen door het bedrijf Signpost Six. Dit is een advies- en trainingsbedrijf voor insider risk. Het helpt organisaties de waarde van hun cruciale mensen, bedrijfsmiddelen en intellectueel eigendom te behouden door een holistische benadering te bieden om interne risico’s te beperken. De oplossingen zijn mensgericht en door onderzoek ondersteund, met de nadruk op vroege detectie en preventie. Het transparante aanbod en de mensgerichte benadering die zowel het individu als de organisatie ten goede komt, werd door de jury toegejuicht.

Enorme uitdaging
In de categorie ‘Outstanding Customer Service’ ging de OSPA naar G4S Aviation Recruitment Initiative. Dit bedrijfsonderdeel stond voor een enorme uitdaging op het gebied van rekrutering. Er waren weinig werkzoekenden en het zat vast aan een contract dat zeer efficiënt personeel vereiste om de veiligheid van werknemers en passagiers op Brussels Airport te waarborgen. Door een unieke samenwerking is het erin geslaagd elf mensen met ASS te werven voor een plek als beveiliger bij Aviation Security. De jury vond dat het initiatief een zeer unieke samenwerking opleverde door samenwerking met buitengewone mensen die gefocust zijn en Brussels Airport en passagiers helpen beveiligen.

Coördinatie van veiligheidsactiviteiten
‘Outstanding New Security Product’ is de categorie voor de beste dienst of het beste product. Deze werd gewonnen door PV APP van Corporate Security Services van de Belgische spoorwegen (SNCB). CSS is binnen de SNCB het aanspreekpunt voor veiligheid. Deze dienst is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de veiligheids- en bewakingsactiviteiten in het spoordomein. Bij overtredingen van de Spoorwegpolitiewet stelt de PV App de agenten van Securail in staat om conform de wet en AVG een melding te maken. Dit gebeurde tot voor kort alleen via een tijdrovend programma op een pc waardoor agenten zich moesten terugtrekken op het bureau.

Veerkracht van de toeleveringsketen
De OSPA voor ‘Outstanding Security Partnership’ ging naar TAPA EMEA Network. De Transported Asset Protection Association (TAPA) heeft haar leden van de productie- en logistieke dienstverlener geholpen om de veerkracht van hun toeleveringsketens tijdens de Covid-pandemie te behouden door middel van industriële beveiligingsnormen, training en informatie over dervingspreventie. In 12 maanden is het lidmaatschap van de Association in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika nu op het hoogste niveau in de 24-jarige geschiedenis van TAPA en de certificeringen voor de beveiligingsnormen voor faciliteiten, vrachtwagens en beveiligd parkeren zijn met maar liefst 7,6 procent gestegen . Er is training gegeven aan 2.222 deelnemers en er zijn nieuwe online cursussen voor chauffeurs en audits op afstand gestart. De jury was van mening dat de vereniging veel voordelen biedt voor leden en nog steeds een echte gamechanger is voor de beveiliging van de toeleveringsketen.

Young professional
En de ‘Outstanding Young Security Professional’ is Dylan Shaw van Uber geworden. De winnaar heeft progressieve en vaak beginnende rollen bekleed bij Uber in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en nu Noord-Azië. Hij bouwt en leidt programma’s die bedrijfs- en beveiligingsrisico’s op internationale schaal verminderen, met een positieve impact op miljoenen platformgebruikers, klanten en collega’s. Hij is een voorvechter van innovatieve en kwantitatief geleide risico-oplossingen. De jury was onder de indruk dat Shaw op zo’n jonge leeftijd complexe beveiligingsuitdagingen aangaat in steeds veranderende omgevingen.

Lifetime Achievement Award
De Lifetime Achievement Award tot slot, ging naar Piet Voorneveld, die al meer dan 50 jaar in de beveiligingsbranche werkt. Hij begon zijn carrière op 20-jarige leeftijd met het verkopen van beveiligingsproducten en -diensten op de Nederlandse markt. In de jaren die volgden bekleedde hij een aantal functies, voornamelijk in de elektronische sector, waar hij de taak had om operaties in de Benelux op te zetten. Piet heeft veel lof gekregen van zowel klanten als collega’s voor zijn bijdrage aan de industrie gedurende een langere periode, zijn kennis, expertise, enthousiasme en vriendelijkheid zijn slechts enkele van de kwaliteiten die werden opgemerkt. Voorneveld is nu sales executive bij CSL.

Gedeeld

Geef een antwoord