Beveiliging nieuws

Onze partners

Seris

Sequrix

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

Paraat

Explicate

SmartCell

Ajax Systems

Paxton

CardAccess

De Beveiligingsjurist

JMB Groep

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Bydemes

BHVcertificaat.online

Trigion

Koninklijke Oosterberg

Oribi ID Solutions

ADI

RoSecure

MPL

HD Security

EAL

PG Security Systems

Optex

VAIBS

Centurion

Unii

i-Pro

DZ Technologies

Nimo Dog Security

Connect Security

ASSA ABLOY

HID

Hikvision

Uniview

Top Security

NIBHV

Dero Security Products

Milestone

Brivo

Service Centrale Nederland

ASIS

Akuvox

VVNL

Genetec

2N

Bosch Security Systems

Nenova

Gold-IP

CDVI

Advancis

G4S

GFT

Add Secure

Dahua

SOBA

Avigilon Alta

Lobeco

VBN

Multiwacht

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

Kiwa

20face

Eizo

NetworxConnect

Alphatronics

OSEC

Seagate

VideoGuard

CSL

SmartSD

Alarm Meldnet

Secusoft

Securitas

Nimo Drone Security

IDIS

ARAS

VEB

Winnaars eerste Appathon Veiligheid & Justitie bekend

28 november 2016
Redactie
12:48

Afgelopen week vond de eerste VenJ Appathon plaats. In de Caballero Fabriek in Den Haag haalde Milvum met de App ‘Verhoord’ de titel Best Functioneel Ontwerp in huis, was VisionsConnected Runner up en had Anycode het beste Innovatieve idee.

De Appathon ‘van woord naar geluid’ is een wedstrijd voor app-ontwikkelaars.  Doel van afgelopen vrijdag en zaterdag  was de ontwikkeling van een applicatie om de agent op straat te ondersteunen bij het maken van geluidsopnamen van verklaringen van daders, getuigen en slachtoffers. Zodat deze gebruikt kunnen worden bij opsporing en vervolging.

Ervaring
Na de opening door minister Van der Steur kwam een groot aantal experts aan het woord, die de Appathoners een kijkje in de keuken van de politie gaven. Uit eigen ervaring vertelden wat zij tegenkomen op straat en op het water. De teams kregen uiteindelijk vijf minuten om het door hun bedachte idee te presenteren. De jury bestond uit plaatsvervangend Secretaris-Generaal en CIO ministerie van VenJ Ronald Barendse, operationeel specialist van de politie Corry van Ballegooijen, hoofd Operatien Eenheid Amsterdam Hanneke Ekelmans, teamleider Kernteam Hennep Karel Hunsche en afdelingshoofd Strategie, Beleid en Bestuur Gerard Kuijlaars.
Met de App ‘Verhoord’ haalde Milvum de titel Best Functioneel Ontwerp in huis en daarmee een cheque van € 15.000. Deze app onderscheidt zich op op de inzet van controleerbaarheid en de  inzet van een fysieke aan/uit knop. Een ander pluspunt is dat hoe meer informatie er bekend is, hoe beter het systeem gaat werken.
Runner Up werd VisionsConnected met de App ‘van woord naar daad’. Hun idee bestond vooral uit het bij elkaar brengen van bestaande oplossingen. De toepassing maakt het mogelijk dat de agent meer tijd heeft voor de burger, omdat hij of zij weet dat alle informatie die wordt opgenomen achteraf zorgvuldig en professioneel bewerkt kan worden.
Het meest Innovatieve Idee kwam van het  team Anycode. Deze net startende app-ontwikkelaars leggen met de app ‘De Geluidsagent’ de focus op het opnemen. Tijdens de opname wordt het geluid direct omgezet naar tekst, in elke taal. De tekst is daadwerkelijk te lezen op het scherm. Na opslag wordt geluid en tekst zonder informatieverlies opgeslagen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner