Beveiliging nieuws

Onze partners

SOBA

Service Centrale Nederland

MPL

Brivo

Eizo

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

Sequrix

IDIS

Uniview

Ajax Systems

Secusoft

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Seagate

VEB

Nenova

ARAS

ADI

Alarm Meldnet

RoSecure

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

20face

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

NetworxConnect

Optex

Explicate

Add Secure

Hikvision

PG Security Systems

Securitas

EAL

JMB Groep

VBN

Oribi ID Solutions

Lobeco

Paraat

CDVI

HID

Trigion

i-Pro

BHVcertificaat.online

De Beveiligingsjurist

Kiwa

Centurion

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

OSEC

CardAccess

Gold-IP

2N

Paxton

Nimo Dog Security

Connect Security

G4S

DZ Technologies

Unii

SmartSD

ASIS

Genetec

Advancis

VVNL

Koninklijke Oosterberg

GFT

Bydemes

Nimo Drone Security

VideoGuard

Multiwacht

HD Security

Top Security

Masset Solutions

Dahua

Akuvox

VAIBS

NIBHV

Seris

CSL

Crown Security Services

Milestone

SmartCell

WODC publiceert onderzoeken van 2020 in jaarbericht

4 juni 2021
Redactie
13:34

Het Wetenschappelijk onderzoeks- en documentatiecentrum bracht vrijdag zijn jaarbericht over 2020 uit, met daarin alle 92 rapporten die in 2020 zijn afgerond. Van zeven daarvan is uitgebreid beschreven waar deze onderzoeken over gaan en wat ze teweeg hebben gebracht.

Het jaarbericht bevat ook 17 wetenschappelijke artikelen die door WODC’ers zijn gepubliceerd. Dat is naast de verschillende niet-wetenschappelijke publicaties over het werk van het WODC die verschenen in kranten en andere media en de publicatie van vier themanummers van het tijdschrift Justitiële Verkenningen.
Corona had op verschillende manieren impact op het werk en het onderzoek van het WODC. Zo was er bij sommige onderzoeken vertraging door bijvoorbeeld reisbeperkingen. Bij andere onderzoeken voegde de situatie juist een interessant extra perspectief toe.

Reorganisatie
De reorganisatie die het WODC in 2020 is gestart en momenteel nog doormaakt heeft tot doel het ontwikkelen van strategische onderzoekprogramma’s en het versterken van het personeelsbeleid, de communicatie en het datamanagement.
De eerste ontwikkelingen zijn reeds ingezet. Per 1 april 2021 zijn de interne onderzoeksafdelingen samengevoegd tot de afdeling Intern Wetenschappelijk Beleidsonderzoek (IWB), met daarin vijf kennislijnen. De Ondernemingsraad van het WODC, die in maart 2020 is ingesteld, rapporteert over hun activiteiten. In het jaarverslag geven ook de vertrouwenspersonen wetenschappelijke integriteit, de privacy officer en de raad van advies inzicht in hun activiteiten in 2020.

Plannen voor 2021
De onderzoekprogrammering voor het eerste deel van 2021 is al bekend. In 2021 wordt ook de reorganisatie verder uitgevoerd. In het jaarverslag kijken acht medewerkers vooruit door te vertellen waar zij zich in 2021 mee bezig gaan houden. Zoals vastgelegd in de Regeling wetenschappelijke onafhankelijkheid WODC wordt het jaarverslag door de minister van Justitie en Veiligheid naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees het Jaarverslag.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner