Woede om kerstkaart politie

In de regio Tilburg hebben tientallen mensen die in aanraking zijn geweest met justitie een kerstkaartje van de politie gekregen met de boodschap ‘Gelukkig nieuwjaar. Nog goede voornemens? WIJ WEL! We gaan u dit jaar weer trakteren op onze warme aandacht. Hartelijke groeten, uw gemeente en politie’.

Een van de ontvangers werd zo boos om de kerstkaart dat hij een kerstkaartadvocaat heeft ingeschakeld, meldde Omroep Brabant. Hij vond de kaart ‘erg grievend’ en ‘erg gemeen’. In een brief aan de gemeente Tilburg eist de advocaat excuses en verzoekt hij dit soort kaarten niet langer te versturen rond de feestdagen. Zijn cliënt zou nu het gevoel hebben dat hij de komende tijd voor de politie moet oppassen, terwijl hij ervan overtuigd is dat hij dat niet verdiend heeft.
Volgens de politie wordt de kerstwens gestuurd aan mensen die zich veelvuldig schuldig maken aan misdrijven zoals overvallen, inbraken en straatroven. Een soortgelijke actie leidde jaren geleden ook tot veel verontwaardiging bij advocaten. Justitie liet toen weten dat de politie de kaarten gewoon mag versturen, zolang de ontvangers binnen de definitie van veelpleger vallen.

Gedeeld

Geef een reactie