World Police & Fire Games komen naar Rotterdam

In 2021 komen de World Police & Fire Games voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. Tien dagen lang zal Rotterdam het toneel zijn van dit grote evenement, waarbij ongeveer tienduizend politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers vanuit de hele wereld het in zestig sportonderdelen tegen elkaar opnemen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is blij met de komst van de World Police & Fire Games naar onze stad. “Voor één groep is sporten extra belangrijk: de medewerkers die zich elke dag weer, vaak onder moeilijke omstandigheden en grote druk, inzetten voor onze veiligheid. Sport is belangrijk om dit werk fysiek en mentaal vol te kunnen houden. Voor hun inzet verdienen deze hulpverleners onze erkenning en respect. Dat is de grootste motivatie om de WPFG 2021 in Rotterdam te hosten.”

Wat zijn de World Police & Fire Games?
De World Police & Fire Games (WPFG) zijn de internationale spelen voor politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Het evenement wordt elke twee jaar gehouden. Naast het versterken van de vriendschappelijke, internationale banden tussen de bewakers van de openbare orde en veiligheid, laten de deelnemers tijdens de WPFG aan de wereld zien wat samenwerken, doorzettingsvermogen, vriendschap en loyaliteit inhoudt. Dit grootschalige sportevenement wordt elke twee jaar gehouden. Iedere editie heeft zo’n tienduizend deelnemers uit meer dan zeventig verschillende landen in ongeveer zestig verschillende sporten.

Chengdu, China
De World Police & Fire Games vonden dit jaar van 8 tot en met 18 augustus plaats in Chengdu (China). Nederland werd vertegenwoordigd door een team van veertig politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Zij strijden samen met achtduizend collega’s uit tachtig landen in 54 sportonderdelen om de titels.
Jeroen Kranendonk (31) is werkzaam bij Brandweer Rotterdam-Rijnmond en één van de deelnemers van de WPFG in Chengdu. “Bij de brandweer sta je dag en nacht klaar om hulp te bieden aan mensen in nood. Om levens te kunnen redden, moet je fit zijn. Ik doe fanatiek aan crossfit en daardoor kan ik mijn werk als brandweerman goed doen. Op de kazerne heb ik een speciale ruimte ingericht, zodat ik ook tijdens de diensten kan trainen. Dat ik op het onderdeel Crossfit Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de WPFG in Chengdu is een droom die uitkomt”, aldus Kranendonk.

Meer informatie
Rotterdam zal van 30 juli tot en met 8 augustus 2021 het toneel zijn van de eerstvolgende World Police & Fire Games. De Nederlandse organisatie van de WPFG Rotterdam 2021 heeft ook als doel om meer erkenning en begrip bij het publiek te creëren voor het werk dat politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers – vaak in moeilijke omstandigheden – doen.

Gedeeld

Geef een reactie