Beveiliging nieuws

Onze partners

Uniview

Trigion

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Dahua

JMB Groep

Optex

Lobeco

Unii

Dero Security Products

Centurion

SOBA

ASIS

Nenova

2N

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Explicate

Oribi ID Solutions

MPL

Bosch Security Systems

SmartCell

Advancis

Koninklijke Oosterberg

Akuvox

DZ Technologies

G4S

PG Security Systems

Connect Security

VVNL

Crown Security Services

Genetec

Traka ASSA ABLOY

ARAS

SmartSD

Paraat

Seagate

Nimo Dog Security

Hikvision

Hanwha Vision Europe

CSL

CDVI

Sequrix

Boon Edam

i-Pro

RoSecure

HID

Masset Solutions

Brivo

Top Security

ASSA ABLOY

Milestone

Nimo Drone Security

VEB

Ajax Systems

Seris

OSEC

VideoGuard

Gold-IP

Paxton

Alphatronics

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

Kiwa

ADI

De Beveiligingsjurist

IDIS

VAIBS

GFT

Bydemes

Eizo

BHVcertificaat.online

Multiwacht

VBN

NIBHV

20face

Securitas

HD Security

EAL

NetworxConnect

Secusoft

Add Secure

Avigilon Alta

Zaterdag Landelijke Veiligheidsdag in Almere

25 mei 2018
Redactie
11:10

Op zaterdag 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Diverse landelijke en regionale hulpdiensten laten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken.

Het evenement is geschikt voor alle leeftijden, want ook voor kinderen is er van alles te beleven. De toegang is gratis. Het interactieve evenement wordt in Almere Centrum gehouden. Ook Veiligheidsmuseum PIT doet mee! Op deze dag is het van 12.00 tot 17.00 uur geopend en gratis toegankelijk. De organisatie waarschuwt wel dat het een hele warme dag wordt. GGD Flevoland geeft tips hoe bezoekers het beste kunnen omgaan met de hitte tijdens de Landelijke Veiligheidsdag.

Opening
De Landelijke Veiligheidsdag vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur. Om 13.00 uur vindt de officiële opening plaats met een sensationele actie van de gezamenlijke hulpdiensten op het Weerwater. In een zinderend, nagespeeld scenario waarbij een drugsboot ontploft en twee boeven lijken te ontvluchten krijgt het publiek een goede indruk van waar de hulpdiensten mee te maken kunnen krijgen.
Op de Esplanade vinden gedurende de dag de meeste demonstraties plaats. Het begint om 10.00 uur met een optreden van 26 leden van het Police Precision Drill Team dat speciaal voor deze dag uit Malta is overgekomen. Hierna volgt een infrarooddemo van de politie. De politie is tevens aanwezig met politiehond Bumper en de nieuwe snelle politieauto. Ook is er een gezamenlijke inzet van politie, GGD, Brandweer en Rijkswaterstaat. Zij laten zien hoe ze onderling samenwerken en wat hun individuele taken zijn na een aanrijding.

Linie-aanval
Defensie bootst een linie-aanval na, waarbij militairen tonen hoe hun onderlinge samenwerking en tactiek worden bepaald. De Reddingsbrigade laat zien wat hun nieuwste hulpmiddel, een robot, allemaal kan bij een reddingsactie. ROC Flevoland geeft uitleg over hun opleiding Veiligheid en Vakmanschap. De studenten geven demonstraties abseilen en laten zien hoe je een hindernisbaan kunt afleggen. Op verschillende gedeeltes van het plein staan medewerkers van de Koninklijke Landmacht, Marine en Marechaussee, Rijkswaterstaat, waterschap Zuiderzeeland, Politie, Brandweer, GGD en Reddingsbrigade om uitvoerig te vertellen over hun werkzaamheden.
Op de Wandelpromenade naast het Flevoziekenhuis verzorgt de Koninklijke Marechaussee (Kmar) de kinderdemo ‘KidsME’. Tijdens deze spannende en grappige demonstratie laten de kinderen samen met leden van de Kmar de stilstaande bus rijden met hun eigen beweging en mankracht. Hierna mogen de kinderen als onderdeel van de activiteit de Kmar bekogelen met rubberen bakstenen en sponzen.

Fiets als wapen
Er staat een Politiehelikopter op de de Parkeerplaats aan de Meerensteinkade (rondom het Flevoziekenhuis). Iedereen mag de helikopter van binnen bekijken.
Op het Forum staat alles in het teken van (sociale) veiligheid. De GGD geeft bijvoorbeeld voorlichting over SOA’s en vertelt over hun nieuwe project waarbij leerlingen van groep 8 reanimatieles krijgen. De afdeling Handhaving laat zien hoe cameratoezicht werkt, waarbij het aanwezige publiek de camera zelf mag bedienen. De stoere bikers van de gemeentelijke afdeling handhaving tonen hun behendigheid op de fiets, en demonstreren hoe een fiets als wapen of verdedigingsmiddel gebruikt kan worden.

Verkeersveiligheid
Wie alles te weten wil komen over veiligheid in het verkeer is op de Grote Markt aan het juiste adres. Hier staan onder meer de ANWB en de Fietsersbond. Wie durft kan zijn kansen wagen op een door hen opgezet fiets- of scootmobielparcours. Kinderen kunnen onder begeleiding van een instructeur in kleine wagentjes met maximaal 10km/u een remproef doen. Veilig Verkeer Nederland heeft een kantelsimulator meegenomen waarin het publiek leert hoe ze na een ongeluk uit een gekantelde auto kunnen ontsnappen. Ook het thema alcohol in het verkeer krijgt ruime aandacht. In de alcoholsimulator ervaren mensen hoeveel minder hun reactiesnelheid is als ze alcohol hebben gedronken. Met het BOB-voetbalspel leren jongeren wat alcohol allemaal met je lichaam doet.

Museum
Het PIT Veiligheidsmuseum is van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers. Beleef de wereld van politie, brandweer en ambulance in het museum of bekijk de tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog’. De jeugdbrandweer geeft in de Brouwerstraat en bij het Schipperplein interactieve demonstraties, zoals het uit- en oprollen van brandslangen, het uitvoeren van blusopdrachten en brandblusdemonstraties waarbij kinderen een poging mogen wagen. Men kan hier ook een kijkje nemen in de opblaasbare sigmatent. Op de pier staan veel bijzondere auto’s en motoren van de Politie Voertuigen Groep Nederland. Vanaf de pier kunnen bezoekers met de historische blusboot Jan van der Heyde II of het Almere Veertje weer terug naar de Esplanade varen.
Straatartiest Brandweerman Geer doet op het Stationsplein echt ontzettend zijn best zijn werk als brandweerman uit te voeren, maar het lukt hem steeds net niet helemaal. Op het Stationsplein treedt om 14.00 uur bovendien Muziekvereniging St. Hubertus op.

Partners
Wie het materieel van de verschillende hulpdiensten van dichtbij wil bewonderen heeft geluk. In de Brouwerstraat, de Koetsierbaan (tegenover de MediaMarkt en het Apollo Hotel), de Diagonaal en het Stationsplein staan geparkeerde dienstvoertuigen van onder meer Rijkswaterstaat en de Brandweer opgesteld.
De volgende partners maken de Landelijke Veiligheidsdag mogelijk:
Politie, Brandweer Flevoland, Koninklijke Landmacht, Marine, Marechausse, Rijkswaterstaat, GGD Flevoland, Reddingsbrigade, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, Gemeente Almere, Almere City Marketing, Veiligheidsmuseum PIT, Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere.

Bereikbaarheid
Van vrijdag 25 mei 20.00 uur tot maandag 28 mei 6.00 uur is de A27 richting Almere/Lelystad afgesloten, vanaf afrit 36 Almere Haven/Zeewolde tot het knooppunt Almere. Verkeer richting Almere wordt omgeleid via de N305 (Waterlandseweg). Verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de N305 richting Zeewolde. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Tussen aansluiting Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes is de A27 in beide richtingen afgesloten van 25 mei 21.00 uur tot en met 28 mei 2018 05.30 uur. Meer informatie

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner