Zelfs boswachters moesten in Scheveningen handhaven

Den Haag kwam handhavers tekort om de massale drukte van het afgelopen weekend in Scheveningen beheersbaar te houden. Daarom werden zelfs boswachters (boa domein II) opgetrommeld. Het was ondanks de coronacrisis twee keer zo druk als tijdens normale jaren, aldus locoburgemeester Bredemeijer.

Door de grote drukte waren de leefbaarheid en openbare orde niet langer goed te handhaven. Daarom werd het aantal gemeentelijke hulpdiensten uitgebreid en richting Scheveningen gestuurd. Zo werden 65 verkeersregelaars ingezet, die onder andere bezoekers rechtsomkeert moesten laten maken, omdat er geen parkeerplaats meer te vinden was. In totaal waren 115 handhavers actief in de badplaats, werden 600 boetes uitgedeeld en 150 auto’s van een wielklem voorzien.

Ploertendoder
Volgens de locoburgemeester kregen meerder verkeersregelaars te maken met vervelende en agressieve strandgangers. Een werd zelfs op zijn hoofd geslagen met een ploertendoder. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk, aldus Bredemeijer.
Andere problemen zijn de overlast die wildkampeerders veroorzaken en personen die de rode vlaggen negeren, die gehesen werden omdat het zondag te gevaarlijk was om in zee te zwemmen. Vier badgasten verdronken en tientallen moesten worden gered door de reddingsbrigade.

Gedeeld

Geef een reactie