Beveiliging nieuws

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Oribi ID Solutions

Centurion

Genetec

Paraat

Nimo Dog Security

Lobeco

RoSecure

CDVI

Multiwacht

HID

Seagate

2N

VideoGuard

VBN

VEB

Secusoft

Eizo

Add Secure

Nenova

Service Centrale Nederland

EAL

VVNL

Alphatronics

Bydemes

Crown Security Services

Seris

Connect Security

NetworxConnect

Uniview

Eagle Eye Networks

Optex

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

20face

ARAS

Securitas

De Beveiligingsjurist

NIBHV

Alarm Meldnet

SOBA

MPL

Kiwa

HD Security

GFT

Milestone

SMC Alarmcentrale

SmartCell

VAIBS

i-Pro

Top Security

ADI

DZ Technologies

Sequrix

Boon Edam

Brivo

Dahua

Bosch Security Systems

JMB Groep

BHVcertificaat.online

CSL

Advancis

Regio Control Veldt

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Hikvision

OSEC

Dero Security Products

Akuvox

CardAccess

Koninklijke Oosterberg

Unii

G4S

Paxton

PG Security Systems

IDIS

SmartSD

Gold-IP

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Trigion

Explicate

ASIS

Ziekenhuizen schalen beveiliging op wegens toenemende agressie

28 november 2021
Redactie
08:06

Sinds per 1 november nog maar één bezoeker per patiënt is toegestaan en bezoekers weer mondkapjes moeten dragen, is de agressie in ziekenhuizen fors toegenomen. Reden voor veel locaties om de beveiliging te versterken.

NU’91, de beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen, waarschuwde afgelopen week voor de toenemende agressie richting zorgmedewerkers. Die is sinds de nieuwe maatregelen op 1 november al flink toegenomen en zal volgens voorzitter Stella Salden nog erger worden naarmate meer patiënten te horen krijgen dat hun behandeling niet door kan gaan, omdat door Covid19-patiënten de maximale capaciteit is bereikt.
Woordvoerder Carla Icking van Gelre ziekenhuizen kan daarover meepraten. Tegenover Omroep Gelderland verklaarde zij dat haar ziekenhuis momenteel dagelijks geconfronteerd wordt met agressie tegen het personeel en dat er daarom extra beveiligingsmaatregelen zijn getroffen. Er worden meer beveiligers ingezet en er zijn korte lijnen met de politie gerealiseerd.

Bodycams
Ook het Radboudumc in Nijmegen heeft te maken met meer agressie dan voorheen, al is er nog geen sprake geweest van fysiek geweld. Daarom zijn er nog geen extra beveiligers ingezet. Dat gebeurde wel in het LUMC in Leiden, nadat een beveiliger een klap had gekregen van een bezoeker die weigerde een mondkapje te dragen. Teamleider beveiliging Jaap van der Plas verklaarde tegenover RTL Nieuws dagelijks incidenten mee te maken. Zijn medewerkers zijn inmiddels uitgerust met bodycams. De beveiligers van het LUMC doen overigens maar zo’n tien tot vijftien keer per jaar aangifte van agressie, omdat zij naar eigen zeggen de meeste situaties zelf goed kunnen afhandelen.

Doodsbedreigingen
Het Rotterdamse Erasmus MC zegt dat de beveiliging daar dagelijks drie tot vier keer moet optreden om agressie te de-escaleren. Incidenteel worden extra beveiligers ingezet. Men ziet niet alleen een toename van het aantal gevallen van agressie, maar ook dat de agressie heftiger wordt, zoals het met de dood bedreigen van medewerkers.
Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar gaat ook beveiligers voor de deur plaatsen. Dit is vooral bedoeld om te voorkomen dat meerdere relaties van één patiënt naar binnen willen, wat dus verboden is. Door buiten al toegangscontrole in te voeren, wil men voorkomen dat binnen het ziekenhuis ruzie ontstaat. Ook binnen zijn extra beveiligers ingezet.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner