Beveiliging nieuws

Onze partners

IDIS

Alarm Meldnet

SmartSD

JMB Groep

Paraat

Top Security

Secusoft

VAIBS

Paxton

Nenova

Lobeco

Milestone

CSL

NIBHV

20face

Advancis

BHVcertificaat.online

Dahua

ASSA ABLOY

Koninklijke Oosterberg

Crown Security Services

RoSecure

Centurion

ARAS

Brivo

Uniview

Seagate

VEB

Explicate

VideoGuard

GFT

DZ Technologies

SOBA

Bydemes

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Unii

De Beveiligingsjurist

HD Security

CDVI

2N

Sequrix

Bosch Security Systems

Ajax Systems

Connect Security

ADI

Securitas

Kiwa

ASIS

Hanwha Vision Europe

VVNL

CardAccess

Regio Control Veldt

Eizo

Optex

Genetec

Add Secure

EAL

OSEC

Multiwacht

SmartCell

MPL

Nimo Drone Security

NetworxConnect

i-Pro

Dero Security Products

Masset Solutions

HID

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

Akuvox

PG Security Systems

VBN

Trigion

Oribi ID Solutions

Seris

G4S

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Hikvision

Zorgwekkende toename van steekpartijen

21 september 2020
Redactie
13:05

In 2020 zijn al bijna 750 steekincidenten geteld. Dat blijkt uit een analyse van het aantal P2000-meldingen op dit gebied door Alarmeringen.nl. In dezelfde periode vorig jaar moesten de hulpdiensten nog 572 keer om deze reden uitrukken. Vooral boa’s krijgen vaker met steekincidenten te maken.

De politie heeft al eerder de noodklok geluid over de sterke toename van wapengebruik door vooral jongeren. Men zou vaker preventief willen fouilleren, maar dat wordt door de politiek tegengewerkt. Wel heeft een aantal winkels inmiddels besloten om geen messen meer aan minderjarigen te verkopen, maar het is de vraag of het probleem op die manier is op te lossen.

Forse stijgingen
Vorig jaar werden in totaal 949 steekincidenten gemeld. Het is meer dan waarschijnlijk dat dit aantal dit jaar ruimschoots overschreden zal worden. In alle provincies is sprake van een stijging, met uitzondering van Limburg en Noord-Holland. In Flevoland en Utrecht stijgt het aantal steekincidenten het hardst. De toename is maar liefst 600, respectievelijk 700 procent. Ook in de grote steden is sprake van forse stijgingen, hoewel dat merkwaardig genoeg niet geldt voor Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Zeker in Amsterdam is het aantal flink gedaald. Mogelijk is dat de reden voor burgemeester Halsema om voorlopig af te zien van preventief fouilleren.

Handhavers
Richard Gerrits van vakbond BOA ACP verklaarde tegenover NPO Radio 1 dat boa’s de afgelopen twee weken met grote regelmaat met steekwapens zijn belaagd in het openbaar vervoer, op stations en in recreatiegebieden. Hij kan echter nog geen concrete aantallen noemen. “De excessen tegen mensen die controles uitvoeren worden steeds heftiger”, zegt de vakbondsman. Hij denkt dat burgers de politie en handhaving verantwoordelijk houden voor de coronamaatregelen en dat zij daarom hun agressie op deze mensen botvieren.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner