Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

Uniview

Masset Solutions

Trigion

Boon Edam

RoSecure

Brivo

MPL

EAL

SmartCell

IDIS

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

SOBA

Add Secure

Unii

ASIS

Seris

OSEC

Milestone

Eagle Eye Networks

Nenova

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

Connect Security

Alphatronics

Alarm Meldnet

VEB

Eizo

Secusoft

SmartSD

Advancis

G4S

VAIBS

Ajax Systems

GFT

Akuvox

2N

HID

VBN

Kiwa

HD Security

Crown Security Services

Avigilon Alta

DZ Technologies

20face

Optex

Lobeco

Multiwacht

Seagate

PG Security Systems

Dero Security Products

Top Security

Genetec

Paraat

ADI

CDVI

Gold-IP

Regio Control Veldt

CSL

Dahua

VVNL

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

Explicate

Bydemes

JMB Groep

Sequrix

BHVcertificaat.online

Paxton

ARAS

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Centurion

i-Pro

Securitas

Nimo Drone Security

NetworxConnect

CardAccess

Koninklijke Oosterberg

NIBHV

Zorgwekkende toename van steekpartijen

21 september 2020
Redactie
13:05

In 2020 zijn al bijna 750 steekincidenten geteld. Dat blijkt uit een analyse van het aantal P2000-meldingen op dit gebied door Alarmeringen.nl. In dezelfde periode vorig jaar moesten de hulpdiensten nog 572 keer om deze reden uitrukken. Vooral boa’s krijgen vaker met steekincidenten te maken.

De politie heeft al eerder de noodklok geluid over de sterke toename van wapengebruik door vooral jongeren. Men zou vaker preventief willen fouilleren, maar dat wordt door de politiek tegengewerkt. Wel heeft een aantal winkels inmiddels besloten om geen messen meer aan minderjarigen te verkopen, maar het is de vraag of het probleem op die manier is op te lossen.

Forse stijgingen
Vorig jaar werden in totaal 949 steekincidenten gemeld. Het is meer dan waarschijnlijk dat dit aantal dit jaar ruimschoots overschreden zal worden. In alle provincies is sprake van een stijging, met uitzondering van Limburg en Noord-Holland. In Flevoland en Utrecht stijgt het aantal steekincidenten het hardst. De toename is maar liefst 600, respectievelijk 700 procent. Ook in de grote steden is sprake van forse stijgingen, hoewel dat merkwaardig genoeg niet geldt voor Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Zeker in Amsterdam is het aantal flink gedaald. Mogelijk is dat de reden voor burgemeester Halsema om voorlopig af te zien van preventief fouilleren.

Handhavers
Richard Gerrits van vakbond BOA ACP verklaarde tegenover NPO Radio 1 dat boa’s de afgelopen twee weken met grote regelmaat met steekwapens zijn belaagd in het openbaar vervoer, op stations en in recreatiegebieden. Hij kan echter nog geen concrete aantallen noemen. “De excessen tegen mensen die controles uitvoeren worden steeds heftiger”, zegt de vakbondsman. Hij denkt dat burgers de politie en handhaving verantwoordelijk houden voor de coronamaatregelen en dat zij daarom hun agressie op deze mensen botvieren.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner