Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Oribi ID Solutions

Eizo

Unii

Seris

Bydemes

Uniview

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

VEB

Genetec

Akuvox

CardAccess

Trigion

Bosch Security Systems

20face

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

IDIS

Alphatronics

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Sequrix

DZ Technologies

Centurion

NetworxConnect

Multiwacht

GFT

Alarm Meldnet

Masset Solutions

Seagate

VAIBS

Paxton

i-Pro

Hanwha Vision Europe

2N

Kiwa

Paraat

G4S

Add Secure

CDVI

Service Centrale Nederland

Optex

Milestone

Ajax Systems

ASIS

Connect Security

OSEC

PG Security Systems

RoSecure

Lobeco

ARAS

Gold-IP

ADI

Nenova

Securitas

SOBA

VBN

ASSA ABLOY

Secusoft

Explicate

CSL

Nimo Drone Security

SmartSD

VVNL

EAL

Top Security

HD Security

JMB Groep

Brivo

SMC Alarmcentrale

Hikvision

NIBHV

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Advancis

BHVcertificaat.online

HID

Nieuwsoverzicht van augustus 2015 (top 10)

3 september 2015
Redactie
17:00

Een overzicht met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

Beveiliging Nieuws heeft de nieuwe bedrijvengids gelanceerd. In de nieuwe gids kunnen bedrijfseigenaren hun eigen vermelding claimen en bijwerken. Er is er een koppeling gemaakt tussen de nieuwsberichten en de organisaties in de gids. In de komende tijd zullen we de gids uitbreiden met extra mogelijkheden en koppelingen. De nieuwe gids is gericht op Nederland en heeft inmiddels al meer dan 1.600 vermeldingen.

De beveiligingsbranche ondervindt nu ook hinder van de acties bij de politie. De behandeling van nieuwe aanvragen voor verloven voor beveiligingspassen wordt vanaf vrijdag 21 augustus uitgesteld. De politiebonden roepen daartoe op in het kader van de CAO-acties. Het uitstel duurt in eerste instantie 2 weken; per 21 september wordt de uitstelperiode voor onbepaalde tijd verlengd naar 4 weken.

Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Rotterdam. Het verzoek is goedgekeurd, zo maakte het installatiebedrijf later bekend. Na vele dagen onderhandelen heeft Imtech geen akkoord bereikt met de banken over een extra noodkrediet van 75 miljoen euro. Imtech Toegangstechniek is inmiddels overgenomen door Record Automatische Deuren en Unica herstart Imtech Building Services.

Een medewerker van supermarktketen Jumbo heeft vorig jaar bijna honderd laptops van het bedrijf gehackt. Hij verkreeg onder meer inloggegevens van privé-mailadressen van andere medewerkers. De 37-jarige man uit Helmond werd op staande voet ontslagen en moet van de rechtbank 30.000 euro schadevergoeding betalen.

Ziggo lag vorige maand grotendeels plat als gevolg van een DDoS aanval op zogenoemde DNS servers. De afgelopen drie kwartalen is er een verdubbeling waargenomen van het aantal DDoS-aanvallen. Ook worden de dreiging van DDoS en webapplicatie-aanvallen groter. Het is een trend die al langer zichtbaar is. De grootste DDoS-aanval in Q2 2015 was meer dan 240 Gbps en duurde langer dan 13 uur.

Inbrekers maken gebruik van drones om woningen en bedrijven te bespieden. Op deze manier kunnen criminelen op een veiligere manier controleren of de kust vrij is. Het gebeurt nog niet op grote schaal, maar dat het gebeurt, is zeer aannemelijk, zegt Gea Wieles van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven. Het inbrekersgilde zoekt naar nieuwe manieren om toe te slaan. Drones zijn steeds kleiner en goedkoper, daardoor worden ze interessant voor criminelen.

Vervoersbedrijf Hermes mag beelden van beveiligingscamera’s in bussen niet langer inzetten om de eigen chauffeurs te controleren. Volgens de rechter legt Hermes het beleid inzake camerabeelden te ruim uit. De vervoerder gebruikte de beelden namelijk ook wanneer sprake zou zijn van ‘laakbaar gedrag’ van personeel op de bus, zoals roken, bellen tijdens het rijden of onjuiste bejegening van een reiziger.

Miljoenen auto’s van de merken Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche, Bentley en Lamborghini zijn te hacken omdat de chip in de autosleutel en de code in de startonderbreker niet goed zijn geprogrammeerd.Het betreft auto’s die uitgerust zijn met de Megamos Crypto chip. Onderzoekers van de Nijmeegse Radboud Universiteit achterhaalden de geheime beveiligingscode van de chip in de autosleutel.

Hieronder treft u de top 10 van met de meest gelezen artikelen van de afgelopen maand op Beveiliging Nieuws.

  1. Agressie en geweld tegen medewerkers aanmeldcentra
  2. Quick Response Team Trigion naar Alphen aan den Rijn
  3. Vervoerder moet cameratoezicht op personeel staken
  4. App registreert agressie tegen spoorwegpersoneel
  5. Auto’s te hacken door gebrekkige beveiliging autosleutel
  6. Gratis sticker cameratoezicht voor ondernemers
  7. Brinks bezorgt geld aan huis voor Rabobank
  8. Aanvraag beveiligingspas duurt langer door politieacties
  9. Criminelen stelen 100 miljoen dollar van rekeningen
  10. Auto’s van Tesla ook op afstand te hacken

Link: Archief augustus 2015

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner