Nijmegen geeft bodycam aan maaltijdbezorgers

De gemeente Nijmegen geeft pizzakoeriers en andere maaltijdbezorgers een bodycam, zodat zij veiliger hun werk kunnen doen. Dat maakt het CCV bekend. Eerder bleek al dat maaltijdbezorgers met een bodycam niet meer zijn overvallen.

Nijmegen zet de bodycams in als onderdeel van de jaarlijkse campagne aan het begin van de donkere dagen. Tijdens de donkere dagen neemt het aantal inbraken, straatroven en overvallen toe. Met deze actie doet Nijmegen mee aan de landelijke proef met bodycams. Maaltijdbezorgers van Domino’s Pizza reden eerder al voor een proefperiode uit met bodycams. De preventieve werking daarvan bleek groot, want sinds de proef zijn de maaltijdbezorgers niet meer overvallen.

Concrete handvatten
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) biedt gemeenten concrete handvatten om overvallen lokaal en regionaal aan te pakken. De bodycam is daar onderdeel van. “Gemeenten en ondernemers kunnen verschillende dingen doen om overvallen tegen te gaan”, zegt CCV-adviseur Veilig Ondernemen Colin Voetee. “Vooral als ze samenwerken is er veel mogelijk.”
Nijmegen gaat ook aan de slag met ‘Boefproof’, een methode waarmee jongeren hun mobiele telefoon of andere devices op een goede manier beveiligen tegen diefstal. Boefproof is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Deel dit artikel via: