Nijmegen vaardigt noodbevel uit voor wedstrijd NEC-Roda JC

Burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen zegt verrast te zijn door het besluit om 1500 supporters toe te laten bij de ‘play off’-wedstrijd donderdag tussen NEC en Roda JC. Hij is bang voor ongeregeldheden en vaardigt daarom een noodbevel uit.

Donderdag 20 mei mag NEC de play-off wedstrijd tegen Roda JC spelen met 1500 toeschouwers in het Nijmeegse Goffertstadion. Supporters moeten een negatieve coronatest in bezit hebben en kunnen zich daarvoor laten testen via Testen voor Toegang bij de testlocatie op het P+R transferium in Nijmegen Noord. Dat bevestigt de Nijmeegse gezagsdriehoek van burgemeester, politie en OM. De burgemeester is hier niet blij mee. Zo ging het recent nog mis bij onder meer De Graafschap. Daar reageerden supporters hoen woede af op de politie nadat hun club promotie naar de Eredivisie had misgelopen. Bij NEC kan hetzelfde gebeuren, want als de club verliest, kan in het volgend seizoen niet op het hoogste niveau worden gevoetbald.

Noodbevel
Om ongeregeldheden te voorkomen bereidt burgemeester Hubert Bruls een noodbevel voor. Op het voorplein van het stadion mag rondom de wedstrijd niemand aanwezig zijn zonder toegangsbewijs. Het noodbevel zal gelden voor het hele terrein voor het stadion tot aan de Ien Daleslaan. Elders is groepsvorming vanwege de geldende coronamaatregelen overigens ook niet toegestaan. De politie is voorbereid en volgt de ontwikkelingen rond de wedstrijd op de voet, aldus Bruls, die zegt te betreuren dat dit nodig is. “Wij werden gisteren overvallen door het besluit van het ministerie en moesten de voorbereidingen op het laatste moment aanpassen. Aan iedereen, jong en oud, die NEC een warm hart toedraagt, wil ik zeggen: sta voor onze club en geniet van de wedstrijd. Maar blijf thuis, net als ik, tenzij je een kaartje hebt.”

Deel dit artikel via: