Nimo toont SpiderControl tijdens conferentie ASIS Europe

Op woensdag 22 en donderdag 23 maart is Nimo Drone Security aanwezig op de conferentie van ASIS Europe in Rotterdam. Het bedrijf presenteert hier haar baanbrekende beveiligingsoplossing SpiderControl. Deze bestaat uit een mix van geavanceerde technieken op basis van AI en robotica.

Tijdens het tweedaagse evenement zal het thema Understand today’s risk, build tomorrow’s resilience centraal staan. Nimo Drone Security is aanwezig tijdens de Innovation Talks, waarbij innovatieve bedrijven hun beveiligingsoplossing presenteren doormiddel van een user case. Met SpiderControl brengt Nimo Drone Security een unieke mix van robotica- & AI-technieken, die het mogelijk maakt om beveiligers aanzienlijk effectiever en efficiënter in te zetten. 

Drone
De geïntegreerde totaaloplossing verbindt speciale mobiele sensoren in een zogenoemd SensorWeb. Dat wordt binnen één dag opgespannen rondom het te bewaken terrein of object. Het is volgens de leverancier ook uitermate geschikt voor tijdelijke verhoging van het beveiligingsniveau. Via een speciale app ziet een beveiliger alle bewegingen in het SensorWeb. Bij incidenten kan een drone worden ingezet – de Security Drone – die binnen 60 seconden automatisch naar de sensorlocatie vliegt om daar voor live videobeelden te zorgen. De beelden kunnen doorgezet worden naar een PAC en via de PAC naar de politie.

Geen brevet nodig
Het SensorWeb bestaat uit een Security Server en mobiele sensoren, die via 2G/4G communiceren. Als een indringer het terrein betreedt, wordt dat gesignaleerd en ontvangt de beveiliger een melding. Hij of zij kan zelf poolshoogte nemen of de drone activeren. Dat laatste heeft de voorkeur als de afstand groot is of als er persoonlijk gevaar dreigt. Het activeren van de drone kan met één klik in de Security App. De beveiliger hoeft geen dronebrevet te hebben, omdat de drone door de server bestuurd wordt. Zodra het apparaat boven de alarmlocatie hangt, kan de camera worden bijgestuurd voor gedetailleerd beeld van de situatie. Ook is de indringer op deze wijze te volgen.

Vijf innovaties
SpiderControl bestaat uit vijf innovaties. De eerste is het SensorWeb. Dit bestaat uit in eigen huis ontwikkelde low-power sensoren die samen langdurig en mobiel zijn. Samen met de gebruiker spant Nimo Drone Security het mobiele web van sensoren over het terrein. Het geactiveerde SensorWeb detecteert ongewenste activiteiten en stuurt de benodigde informatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de tweede innovatie: de Security App. Dit is het meldingssysteem voor de beveiliger. Alle sensoren van Nimo Drone Security zijn 24/7 via het 2G/4G netwerk verbonden met de Nimo Drone Security Server. Daarbij wordt gebruik gemaakt van servers in Nederland en Duitsland. Vandaaruit worden de meldingen verstuurt naar de Security App. Elke sensor geeft daarbij zijn locatie weer, evenals het meldingstype en een keuzemenu voor de opvolgactie.

Security Dashboard
De derde innovatie is het Security Dashboard. Daarmee kan de beveiliger of security manager de meldingen en de activiteiten binnen het SensorWeb monitoren. Het security managementsysteem verzamelt alle data en vertaalt deze naar bruikbare informatie om de beveiligingsoperatie aan te passen. De analyses van het terrein maken informatie gestuurde keuzes mogelijk, zoals het verplaatsen van sensoren naar meer strategische plekken. Ook kan zo indien nodig een verdichting in het netwerk worden aangebracht. Verder is het mogelijk om de operationele tijden van de automatische Security Drone of fysieke beveiliger aan te passen.

Security Drone
Voor alarmverificatie vanuit de lucht is de vierde innovatie, de Security Drone, ontwikkeld. Maar SpiderControl werkt ook zonder de Security Drone. Men kan met alleen het SensorWeb en de Security App volstaan, als de aanwezige beveiliger alle verificaties zelf kan uitvoeren. De automatische Security Drone maakt echter een verdergaande robotisering van de manbeveiliging mogelijk. De beveiliger kan op een veilige afstand verificaties uitvoeren. Daarbij is de combinatie van het SensorWeb en een vliegende IP-camera met hoge resolutie goedkoper dan vast opgestelde camera’s. De vluchten, piloten en onderhoud worden volgens, in overeenstemming met de exploitatievergunning bijgehouden in het vluchtmanagementsysteem van Nimo Drone Security.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: