NL-Alert controlebericht ook op ruim 1200 digitale reclamezuilen

Maandag 3 juni om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Dit om mensen te laten controleren of hun telefoon juist is ingesteld. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nu ook nieuwe kanalen in.

Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op ruim 1.200 digitale reclamezuilen in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations. Het is voor het eerst dat het controlebericht op digitale reclamezuilen wordt getoond. Om het NL-Alert controlebericht aan te kondigen, is dinsdag 28 mei een landelijke publiekscampagne gestart.

Alarmeren en informeren
Bij een ramp kan de overheid via NL-Alert mensen in de buurt alarmeren en informeren. Op hun mobiel, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro is te lezen wat er aan de hand is en wat iemand het beste kan doen. Er worden instructies gegeven, zoals het waarschuwen van andere mensen in de omgeving. Het vorige controlebericht dat op 3 december 2018 is verzonden, werd door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (74%). In december was NL-Alert voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale vertrekborden.
Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kan iedereen checken of de mobiel goed is ingesteld. Als dat niet zo is, kan de instelhulp op nl-alert.nl worden gebruikt.

Deel dit artikel via: