Nog korte tijd subsidie voor banenplan beveiliging

Met verschillende projecten werkt de beveiligingsbranche aan het stimuleren en behouden van werkgelegenheid. Hiervoor stelt minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 50 procent subsidie beschikbaar. Maar die subsidie stopt op 1 september dit jaar!

De projecten maken deel uit van het sectorplan Veiligheid Werkt van SOBB (Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche). Het gaat om:

  1. Van Werk naar Werk trajecten: 4 of 6 maanden traject om beveiligers te begeleiden in het vinden van een nieuwe baan.
  2. Toekomstgerichte scholing bestaat uit trainingen Nederlands, Engels, Duits en computervaardigheden. In totaal zijn er 250 trainingen beschikbaar voor € 200,- excl. btw per training waarvan 50% gesubsidieerd wordt.
  3. Loopbaanscans: Een inventarisatie van loopbaanwensen en mogelijkheden van de beveiliger. Een scan kost € 750,- excl. btw en wordt voor 50% gesubsidieerd. De eerste 250 scans worden volledig door het SOBB vergoed (mits aangemeld door werknemer zelf en er binnen twee maanden wordt gestart)!

Download de Digitale Brochure en bekijk de voorwaarden en de procedure om subsidie aan te vragen.
Voor vragen kunt u ook terecht bij het secretariaat van Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche: 0183-646672, opleiden@beveiligingsbranche.nl.

Deel dit artikel via: