NOX Systems inbraakcentrale honderd procent redundant

NOX Systems heeft de wereldwijde primeur voor een inbraakcentrale. Deze voldoet ook in redundant uitvoering, volledig aan de EN50136 Grade 3 certificering.

Als er honderd procent zekerheid in een beveiligingssysteem moet worden ingebouwd dan was dat al mogelijk voor toegangscontrole, beeldopslag en netwerkapparatuur. Maar vanaf nu ook voor een Grade 3 gecertificeerde inbraakcentrale.

NOX Systems redunant grade 3
Naast de standaard directe verbinding via TCP/IP worden de drie buslijnen van de hoofdcentrale via NOX Repeaters aangesloten op een Backup centrale. Met NOX wordt nu dus ook de Single Point of Failure van een gecertificeerde inbraakcentrale weggenomen.

Alle actieve NOX Systems software schakelt automatisch mee naar de Backup centrale. De Backup centrale neemt het, volledig onafhankelijk van de server, in twee gevallen over van de hoofdcentrale.

Gepland: Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een nieuwe configuratie of een firmware upgrade. Omdat dit betekent dat er helemaal geen geplande downtime meer is, is deze oplossing bij uitstek geschikt voor high-security 24/7 organisaties.

Ongepland: Als er geen communicatie is over TCP/IP, en als er langer dan tien seconden geen communicatie meer is over BUS 1. Bij hoge uitzondering zou bijvoorbeeld de CPU uit kunnen vallen.

 

Deel dit artikel via: