NS werft 200 extra veiligheidsmedewerkers

De NS gaat tweehonderd extra medewerkers werven om de veiligheid in de trein te vergroten. Dat laten de vakbonden FNV en CNV en de NS weten. De maatregel is nodig om tot de afgesproken dubbele bemensing in de treinen te komen.
Van de 200 nieuwe medewerkers worden er 140 als hoofdconducteur ingezet. Op alle treinen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond, wanneer zich de meeste problemen voordoen, komt na tien uur ’s avonds een tweede hoofdconducteur op elke trein. De andere zestig nieuwe medewerkers komen te werken voor de afdeling Veiligheid & Service van de NS. Deze mensen worden als vliegende teams op de overige avonden ingezet en op treinen en lijnen waar agressie meer dan gemiddeld voorkomt.
Het extra personeel wordt bekostigd uit de 10 miljoen euro die staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu eenmalig heeft uitgetrokken om de veiligheid in het openbaar vervoer te verbeteren.
De vakbonden zijn blij met het behaalde resultaat. Marjan Rintel van NS Reizigers zegt in De Telegraaf dat zij er van overtuigd is dat hiermee de veiligheid naar een hoger plan gaat. NS verwacht dat de extra mensen in de loop van volgend jaar geworven, opgeleid en inzetbaar zullen zijn. Eind 2018 worden de maatregelen door een extern bureau geëvalueerd.

Deel dit artikel via: