Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

Trigion

Nenova

Optex

Ajax Systems

RoSecure

BHVcertificaat.online

2N

Milestone

Hanwha Vision Europe

Uniview

Bosch Security Systems

ASIS

Kiwa

SOBA

Network Optix

Top Security

Advancis

ASSA ABLOY

JMB Groep

Crown Security Services

CardAccess

Alphatronics

HID

Add Secure

HD Security

SmartCell

Bydemes

20face

DZ Technologies

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

EAL

Dero Security Products

CSL

Lobeco

NIBHV

IDIS

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

ADI

OSEC

CDVI

Eizo

Securitas

Brivo

VAIBS

Paxton

Centurion

NetworxConnect

VVNL

VideoGuard

Multiwacht

Seagate

Unii

PG Security Systems

GFT

Masset Solutions

Akuvox

VBN

Secusoft

VEB

Genetec

Alarm Meldnet

Paraat

Gold-IP

Seris

De Beveiligingsjurist

Explicate

Sequrix

ARAS

i-Pro

Regio Control Veldt

G4S

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Connect Security

Hikvision

NVB kritisch over wetsvoorstel Personeelsbehoud bij Crisis

27 juni 2024
Redactie
09:20

Het wetsvoorstel Personeelsbehoud bij Crisis is te complex, te duur voor bedrijven omdat die moeten betalen en ook nog eens te beperkt omdat risico’s voor evenementen- en horecabeveiliging niet worden genoemd. Dat schrijft de Nederlandse Veiligheidsbranche in de internetconsultatie rond het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel Personeelsbehoud bij Crisis heeft tot doel om het bedrijven gemakkelijker te maken personeel in dienst te houden als een bedrijf getroffen wordt door een crisis die buiten het normale ondernemersrisico valt. Een voorbeeld daarvan vormt de coronacrisis en de daarop volgende beperkende maatregelen. Veel bedrijven, zeker ook in de beveiligingssector, moesten toen snel afschalen. Veel gekwalificeerde beveiligers vertrokken naar andere sectoren, een ontwikkeling die nog altijd een rol speelt bij de huidige personeelstekorten in de branche.

Kritisch
De coronacrisis was ook de belangrijkste reden om na te denken over middelen die het makkelijker maken om met crises om te gaan. “De Coronapandemie heeft ons gewezen op de gebrekkige instrumenten die we kenden om een dramatisch grote ingreep in onze samenleving en – als gevolg daarvan – in onze economie tegemoet te treden”, schrijft de Nederlandse Veiligheidsbranche. De branchevereniging steunt de doelstelling van de wet-in-wording, maar is kritisch op dit wetsvoorstel. Het voorstel is erg ingewikkeld, is de constatering. Het mag wel wat eenvoudiger zodat de uitvoering ook doenbaar wordt.

Uitbreiding nodig
De regeling moet worden gefinancierd uit het Algemeen Werkloosheidsfonds door middel van een premieverhoging. Deze hogere werkgeverslasten zijn onwenselijk, aldus de vereniging. Tenslotte stelt de Nederlandse Veiligheidsbranche vast dat bepaalde risico’s waarmee bijvoorbeeld evenementen- en horecabeveiliging te maken kunnen krijgen niet genoemd worden. Te denken valt aan terreurdreiging en overheidsmaatregelen die leiden tot afgelasting van evenementen. De regeling moet op dat vlak worden uitgebreid, vindt de bedrijfstakvereniging.

Klik hier om naar de hele internetconsultatie te gaan.
Klik hier voor de inbreng van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Videoguard

SequriX

Seagate

Wordt een partner