Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

VEB

Eagle Eye Networks

EAL

Bosch Security Systems

Traka ASSA ABLOY

HD Security

RoSecure

ASIS

SOBA

Alphatronics

DZ Technologies

Akuvox

Bydemes

CSL

Advancis

ASSA ABLOY

Secusoft

OSEC

CDVI

2N

Multiwacht

SmartSD

i-Pro

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

PG Security Systems

VideoGuard

Centurion

Seagate

Dero Security Products

Milestone

ARAS

Explicate

Hikvision

Connect Security

IDIS

Paraat

Genetec

VBN

BHVcertificaat.online

VVNL

Optex

Trigion

Seris

SmartCell

20face

Nimo Drone Security

Brivo

Eizo

Crown Security Services

NIBHV

ADI

Lobeco

G4S

Nenova

Uniview

Unii

VAIBS

NetworxConnect

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

HID

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

GFT

CardAccess

Kiwa

Gold-IP

Hanwha Vision Europe

Paxton

Service Centrale Nederland

Top Security

Regio Control Veldt

Sequrix

De Beveiligingsjurist

Add Secure

Masset Solutions

Ajax Systems

OHSAS beoordeling voor MVO en ISO voor Securitas

20 augustus 2010
Redactie
14:57

Vanaf augustus heeft beveiligingsorganisatie Securitas de certificering ISO 14001:2009 (milieumanagement) en OHSAS 18001:2007 (arbomanagement) gekregen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is bij Securitas opgedeeld in drie kernbegrippen: people, planet en profit. Securitas Alert Services ontving in juli al het certificaat ISO 9001:2008.

Securitas is aan een strenge audit onderworpen om de kwalificaties te krijgen. Waar de ISO 14001:2009 staat voor het milieu, staat de OHSAS 18001: 2007 voor een veilige en gezonde werkomgeving. MVO moet niet alleen opgenomen worden in het DNA van je organisatie, een bedrijf moet ook kijken naar het gedrag van samenwerkingspartners als leveranciers. De certificering is zowel intern als extern een signaal dat we bewust omgaan met onze mensen, het milieu en de maatschappelijke bijdrage die we kunnen leveren. Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen niet als iets dat vrijblijvend is, maar iets dat we continu moeten doorvoeren, onderhouden en verbeteren in de totale organisatie aldus Vinz van Es, algemeen directeur van Securitas.

Bij Securitas staan de medewerkers voorop in het MVO beleid. Van Es: “Wij hebben bij Securitas drie kernwaarden: integriteit, waakzaamheid en behulpzaamheid, deze communiceren we actief en zijn de norm in ons dagelijks functioneren. We verwachten niet alleen van onze mensen dat zij volgens deze normen werken, wij behandelen onze mensen ook volgens deze drie kernwaarden. Het is voor ons van belang om medewerkers gezond te houden en naar een hoger niveau te tillen. De kwalificatie OHSAS 18001:2007 staat garant voor een arbomanagementsysteem waarmee wij de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers voortdurend verbeteren.” Het kernbegrip profit zit letterlijk in het DNA van Securitas, de dienstverlening heeft invloed op sociale en economische factoren van de klanten en hun omgeving. De dienstverlening is hier ook op aangepast. “Onze divisie Mobile biedt de dienst ‘Green Solutions’ aan. Hierin zijn niet alleen richtlijnen opgenomen die het veiligheidsaspect omvatten, maar ook kijken we naar apparatuur die onnodig aanstaat of bijvoorbeeld een lekkende kraan”, aldus Van Es. Ook sponsoring is een onderdeel van ons MVO beleid, denk hierbij aan deelname en ondersteuning van de RopaRun en Fortis Marathon.

Van Es geeft aan dat planet zeker niet minder belangrijk is dan de andere twee kernbegrippen. Ondanks dat Securitas als dienstverlener geen vergelijkbare milieubelasting heeft als bijvoorbeeld producerende bedrijven, is de auto wel een belangrijk vervoersmiddel in de werkzaamheden. “We proberen de CO2 uitstoot te minimaliseren, niet alleen met efficiënte routes en effectieve kilometers, maar sinds kort rijden onze surveillanten van de divisie Mobile op aardgas. Daarnaast kijken we ook naar de belasting op het milieu van de productiecyclus van onze partners. Bijvoorbeeld de productie van onze uniformen of relatiegeschenken en gebruiken we in onze vestigingen groene energie”, aldus Van Es.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner