Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Centurion

PG Security Systems

Connect Security

Nenova

BHVcertificaat.online

VBN

HID

2N

Paraat

DZ Technologies

JMB Groep

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

SOBA

NIBHV

Trigion

Lobeco

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

VEB

SmartCell

EAL

Optex

Top Security

ASSA ABLOY

NetworxConnect

Paxton

Avigilon Alta

Securitas

Uniview

Nimo Drone Security

20face

Regio Control Veldt

Milestone

De Beveiligingsjurist

ARAS

i-Pro

Seris

Bosch Security Systems

ADI

Secusoft

CDVI

ASIS

Multiwacht

Add Secure

CSL

Crown Security Services

Genetec

Oribi ID Solutions

Eizo

Bydemes

Akuvox

Explicate

VVNL

Kiwa

Advancis

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

Gold-IP

Dero Security Products

Nimo Dog Security

G4S

VideoGuard

HD Security

Sequrix

IDIS

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

CardAccess

RoSecure

Seagate

OSEC

GFT

Ajax Systems

Unii

Brivo

Hikvision

VAIBS

OM eist werkstraf voor bekogelen agenten met vuurwerk

30 mei 2024
Redactie
09:52

Twee agenten die rond de jaarwisseling in 2022 werden bekogeld met zwaar vuurwerk in Helmond, houden daar vermoedelijk hun leven lang last van. Tegen de inmiddels 20-jarige verdachte uit Helmond eiste het Openbaar Ministerie (OM) de maximale werkstraf van 240 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Tegen 13.30 uur kregen agenten op oudejaarsdag 2022 een melding om naar station Brandevoort te gaan. Een groep jongeren zou daar vuurwerk hebben afgestoken op de fly-over, een brug over het spoor. Bij het pleintje voor het station werd vanuit een groep jongeren vuurwerk gegooid in de richting van de twee agenten. Het ontplofte met een luide knal en de jongeren gingen ervandoor. Kort daarna wisten de agenten een verdachte aan te houden. Op bewakingsbeelden was later te zien dat hij degene was die het vuurwerk in de richting van de politie gooide.

Ernstige gehoorbeschadiging
De gevolgen voor de agenten zijn groot. Uit onderzoek blijkt dat beiden tinnitus hebben opgelopen als gevolg de harde knal. Een van de agenten heeft daarnaast een ernstige gehoorbeschadiging opgelopen als gevolg van de knal en is nog altijd niet volledig aan het werk. Tijdens de zitting gingen de agenten op indringende wijze in op de gevolgen die de actie heeft gehad. Een van de slachtoffers stelt in haar slachtofferverklaring dat haar leven letterlijk in één klap veranderde: “Iets waar ik me alles bij kan voorstellen”, zei de officier van justitie.

Maximale werkstraf
Hoewel de verdachte op zitting spijt heeft betuigd, tilt het OM zwaar aan het feit dat juist twee agenten het slachtoffer zijn geworden van deze actie: “Om die reden, maar ook gezien de ernstige en waarschijnlijk blijvende gevolgen voor de twee politieagenten is alleen een maximale werkstraf op zijn plaats.” De officier hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte, bij wie een licht verstandelijke beperking is vastgesteld. Tegen de verdachte is een werkstraf van 240 uur geëist, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Uitspraak in de zaak is over twee weken.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner