Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SOBA

Unii

Alarm Meldnet

Trigion

SmartCell

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

Optex

Uniview

ASIS

Masset Solutions

Advancis

Seris

Lobeco

Gold-IP

RoSecure

Nimo Drone Security

CSL

Akuvox

Oribi ID Solutions

CardAccess

Hikvision

NIBHV

DZ Technologies

Explicate

CDVI

Nenova

Regio Control Veldt

Ajax Systems

VEB

2N

ASSA ABLOY

JMB Groep

Paxton

De Beveiligingsjurist

HID

ARAS

Genetec

PG Security Systems

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Bydemes

Eagle Eye Networks

GFT

IDIS

Kiwa

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Brivo

SmartSD

Centurion

Crown Security Services

Avigilon Alta

G4S

Top Security

VBN

EAL

ADI

Paraat

HD Security

Nimo Dog Security

Seagate

Milestone

Sequrix

Secusoft

VideoGuard

Eizo

Add Secure

VVNL

OSEC

20face

Securitas

i-Pro

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Connect Security

‘Onderhandelingen cao Particuliere Beveiliging muurvast’

15 mei 2024
Redactie
05:20

Volgens Erik Honkoop, onderhandelaar/bestuurder van Vakbond CNV, zorgt de loonsverhoging van dit jaar ervoor dat de onderhandelingen over een nieuwe cao Particuliere Beveiliging momenteel muurvast zitten. De loonstijging van 6,2 procent dit jaar zou grotendeels een nabetaling van het vorige jaar zijn geweest, want in 2023 weigerden de werkgevers de afgesproken loonsverhoging te betalen.

Om tegemoet te komen aan de werkgevers, is volgens Honkoop na lange en moeilijke onderhandelingen besloten om 6 procent van de loonstijging met een jaar uit te stellen en de CAO te verlengen tot 24 maart van dit jaar. Werkgevers interpreteren deze afspraak echter als een loonstijging voor heel 2024. Als dat de intentie was geweest, zou de CAO tot 31 december van dit jaar zijn verlengd, maar dat wilde CNV bewust niet toelaten. Een loonsverhoging voor de rest van dit jaar vormt nu een van de grootste blokkades voor een nieuwe CAO.

Andere belangrijke twistpunten
Behalve de geweigerde loonsverhoging heeft ook teruggave van onterecht ingehouden vakantiedagen nog niet plaatsgevonden. De overurentoeslag vanaf 144 uur wordt nog niet uitgevoerd. En de reiskostenvergoeding is nog niet volgens het fiscale maximum van 23 cent per kilometer.
De uitdagingen van deze onderhandelingen waren volgens Honkoop te verwachten. “Daarom hebben we vanaf het begin ingezet op twee sporen, waarbij het eerste spoor zich richt op de lange termijn. De sector zal de komende jaren veel veranderingen ondergaan door technologische ontwikkelingen, meer publieke taken voor beveiligers, een toename van het aantal zzp’ers en structurele veranderingen op de arbeidsmarkt.”

Constante druk op de lonen
De particuliere beveiligingssector, die al veel problemen kent, ervaart constante druk op de lonen door aanbestedingen. Dit effect wordt volgens CNV versterkt door de werkgevers in VVNL, die in samenwerking met vakbond AVV een CAO hebben gesloten die beveiligers nauwelijks zou beschermen tegen de grillen van de markt. “Waar we het over de korte termijn – nieuwe cao – niet met elkaar eens zijn, lijken we voor de lange termijn wel een gemeenschappelijk beeld te hebben. Vakbonden CNV en FNV en de werkgevers blijven werken aan één cao voor de beveiligers, zodat er een einde komt aan het tegen elkaar uitspelen van beveiligers. Dat is een lichtpuntje”, aldus Honkoop.

Volgende week woensdag wordt de situatie uitgebreid besproken met de cao-commissie. In die commissie zitten beveiligers van verschillende bedrijven uit heel Nederland. Drie van hen, die bij de vastgelopen onderhandelingen aanwezig waren, zullen verslag doen. Samen zullen zij de volgende stappen bespreken.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner