Onderzoek bevestigt opnieuw leidende positie Genetec

Volgens het laatste rapport van onderzoeksorganisatie Omdia wordt Genetec nog steeds erkend als de leider in wereldwijde videobewakingssoftware. De reikwijdte van het rapport van dit jaar werd voor het eerst uitgebreid met VSaaS (Video Surveillance as a Service).

Genetec zegt zijn voortdurende marktleiderschap te danken te hebben aan de ontwikkeling van innovatieve en flexibele cloudoplossingen en de kracht van zijn uniforme beveiligingsplatform Security Center. “Wij nemen het vertrouwen dat de wereldmarkt in onze producten toont zeer serieus”, zegt Guy Chenard, Chief Commercial Officer van Genetec. “Ons open en uniforme beveiligingsplatform ondersteunt enkele van ’s werelds meest geavanceerde en veeleisende videobeheersystemen. Onze eindgebruikers, integrators en ons ecosysteem van technologiepartners eisen doelgerichte en betrouwbare innovatie van een vertrouwde softwareontwikkelaar.”

Jaar-op-jaar groei
In Noord- en Zuid-Amerika behield Genetec zijn leidende positie voor het elfde achtereenvolgende jaar en boekte de grootste marktaandeelwinst in de afgelopen drie jaar. In EMEA behield Genetec zijn marktpositie en in de regio Azië-Pacific (exclusief China) boekte het bedrijf een aanzienlijke jaar-op-jaar groei en bereikte het de tweede positie in deze diverse markt.
In de categorie van op Windows gebaseerde recorders bleef de omzetgroei van Genetec de markt overtreffen en het bedrijf handhaafde zijn top twee wereldwijde positie. Dit weerspiegelt het leiderschap, zegt het bedrijf, op het gebied van kant-en-klare beveiligingsinfrastructuur, gevoed door een toenemende behoefte aan geharde apparaten die voldoen aan de groeiende vraag naar oplossingen die standaard privacy en cyberbeveiliging bieden.
“Genetec werd opnieuw gerangschikt als de grootste softwareontwikkelaar op de markt voor videobewakingssoftware en bereikte de top twee in de wereldwijde verkoop van op Windows gebaseerde recorders”, zegt Oliver Philippou, Research Manager, Physical Security Technologies bij Omdia. De markt voor videobewakingssoftware herstelde zich sterk in 2021 na de impact van corona en Genetec bleef zijn leidende wereldwijde positie behouden.”

Deel dit artikel via: