ONVIF brengt add-on-concept voor verbeterde interoperabiliteit

ONVIF, het wereldwijde standaardisatie-initiatief voor op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, heeft een add-on-concept aangekondigd. Dit breidt het conformiteitsproces uit naar individuele productkenmerken, die een specifiek probleem kunnen oplossen.

Dit nieuwe concept vergroot het vermogen van ONVIF om sneller te reageren op de behoeften van de markt. Het biedt meer interoperabiliteit en keuzevrijheid voor eindgebruikers en systeemintegrators. “De vraag naar meer gestandaardiseerde oplossingen die een breed scala aan use-cases kunnen oplossen, blijft alleen maar groeien”, zegt Leo Levit, voorzitter van de ONVIF-stuurgroep. “Aangezien profielontwikkeling een langdurig proces kan zijn, zullen add-ons ONVIF in staat stellen om sneller extra mogelijkheden en functionaliteiten aan te bieden. We kijken uit naar ontwikkelingsvoorstellen van leden voor niet alleen profielen, maar ook add-ons.”

Conformiteitsclaims
Een ONVIF-add-on is een of meer functies die een bepaalde use-case oplossen; bijvoorbeeld de noodzaak om bestandsformaten te standaardiseren bij het exporteren van video. Om te voldoen aan een add-on, moet een product ook voldoen aan een ONVIF-profiel. Het add-on-concept verbetert het ONVIF-profielmodel door conformiteitsclaims mogelijk te maken voor extra functies en mogelijkheden die nog niet zijn opgenomen in ONVIF-profielen.
Zo’n ONVIF-profiel omvat een vaste en uitgebreide set functies waarmee een functioneel product uitsluitend op basis van de profielspecificatie kan worden ontwikkeld. Hoewel de functies in profielen niet kunnen worden gewijzigd, kunnen add-ons eenvoudig worden aangepast aan veranderende technologie-/specificatievereisten. Omdat een add-on versiebeheer ondersteunt, kan deze snel worden bijgewerkt om te worden aangepast aan nieuwe technologische toevoegingen of updates.
Door ONVIF-conformiteitstests uit te breiden met optionele add-ons, kan een ONVIF-conform apparaat, zoals een IP-camera of ONVIF-client, zoals een videobeheersysteem, voldoen aan een add-on, ongeacht de fabrikant.

Deel dit artikel via: