Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

Hanwha Vision Europe

CSL

Uniview

Paxton

Unii

ARAS

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

VBN

Eagle Eye Networks

HD Security

Top Security

SMC Alarmcentrale

Paraat

Ajax Systems

GFT

Trigion

Service Centrale Nederland

RoSecure

Advancis

Kiwa

Hikvision

DZ Technologies

VVNL

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

Gold-IP

NetworxConnect

Bydemes

Explicate

Masset Solutions

Optex

VAIBS

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

2N

ADI

Secusoft

Centurion

Seris

Dero Security Products

Nimo Dog Security

VideoGuard

PG Security Systems

NIBHV

Nenova

HID

Regio Control Veldt

OSEC

SOBA

Multiwacht

Brivo

SmartSD

Avigilon Alta

JMB Groep

CardAccess

20face

Sequrix

Add Secure

EAL

Milestone

i-Pro

ASIS

ASSA ABLOY

G4S

CDVI

Akuvox

IDIS

Lobeco

Connect Security

Eizo

VEB

Seagate

Securitas

Crown Security Services

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

ONVIF brengt add-on-concept voor verbeterde interoperabiliteit

15 september 2021
Redactie
09:33

ONVIF, het wereldwijde standaardisatie-initiatief voor op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, heeft een add-on-concept aangekondigd. Dit breidt het conformiteitsproces uit naar individuele productkenmerken, die een specifiek probleem kunnen oplossen.

Dit nieuwe concept vergroot het vermogen van ONVIF om sneller te reageren op de behoeften van de markt. Het biedt meer interoperabiliteit en keuzevrijheid voor eindgebruikers en systeemintegrators. “De vraag naar meer gestandaardiseerde oplossingen die een breed scala aan use-cases kunnen oplossen, blijft alleen maar groeien”, zegt Leo Levit, voorzitter van de ONVIF-stuurgroep. “Aangezien profielontwikkeling een langdurig proces kan zijn, zullen add-ons ONVIF in staat stellen om sneller extra mogelijkheden en functionaliteiten aan te bieden. We kijken uit naar ontwikkelingsvoorstellen van leden voor niet alleen profielen, maar ook add-ons.”

Conformiteitsclaims
Een ONVIF-add-on is een of meer functies die een bepaalde use-case oplossen; bijvoorbeeld de noodzaak om bestandsformaten te standaardiseren bij het exporteren van video. Om te voldoen aan een add-on, moet een product ook voldoen aan een ONVIF-profiel. Het add-on-concept verbetert het ONVIF-profielmodel door conformiteitsclaims mogelijk te maken voor extra functies en mogelijkheden die nog niet zijn opgenomen in ONVIF-profielen.
Zo’n ONVIF-profiel omvat een vaste en uitgebreide set functies waarmee een functioneel product uitsluitend op basis van de profielspecificatie kan worden ontwikkeld. Hoewel de functies in profielen niet kunnen worden gewijzigd, kunnen add-ons eenvoudig worden aangepast aan veranderende technologie-/specificatievereisten. Omdat een add-on versiebeheer ondersteunt, kan deze snel worden bijgewerkt om te worden aangepast aan nieuwe technologische toevoegingen of updates.
Door ONVIF-conformiteitstests uit te breiden met optionele add-ons, kan een ONVIF-conform apparaat, zoals een IP-camera of ONVIF-client, zoals een videobeheersysteem, voldoen aan een add-on, ongeacht de fabrikant.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner