Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eizo

OSEC

DZ Technologies

Unii

Dero Security Products

Securitas

Kiwa

Uniview

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

Seagate

Alphatronics

Lobeco

GFT

CSL

Advancis

CDVI

Regio Control Veldt

NIBHV

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

Secusoft

IDIS

NetworxConnect

Hikvision

Gold-IP

G4S

Centurion

RoSecure

HID

ASIS

VVNL

Paraat

2N

Akuvox

Service Centrale Nederland

Optex

SOBA

Seris

Paxton

Masset Solutions

VAIBS

VBN

Nenova

VEB

PG Security Systems

i-Pro

Trigion

SmartSD

Network Optix

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Top Security

Connect Security

Genetec

Add Secure

Eagle Eye Networks

JMB Groep

Multiwacht

Crown Security Services

HD Security

Explicate

Bosch Security Systems

20face

CardAccess

ARAS

BHVcertificaat.online

Sequrix

EAL

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

SmartCell

Hanwha Vision Europe

Milestone

Brivo

ADI

Bydemes

ONVIF komt met werkgroepen voor cloud, metadata en audio

20 juni 2024
Redactie
05:30

ONVIF, het mondiale standaardisatie-initiatief voor op IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, kondigt de oprichting aan van drie nieuwe werkgroepen die zich richten op standaardisatie in cloudconnectiviteit, audio en geavanceerde metadata.

De oprichting van de nieuwe werkgroepen, bestaande uit vrijwilligers van ONVIF-lidbedrijven, is een reactie op de groei van cloudoplossingen en het gebruik van metadata voor analyses in de fysieke beveiligings- en videobewakingsmarkten. “De snelle evolutie op het gebied van cloud, metadata en audio betekent dat standaarden in deze sleutelgebieden noodzakelijk zijn om de overgang van de industrie naar deze nieuwe technologieën en benaderingen te ondersteunen, zowel nu als in de toekomst”, aldus Leo Levit, voorzitter van het ONVIF-stuurgroep. “We moedigen elk lidbedrijf aan om betrokken te raken en te helpen de toekomst van standaardisatie in de markt vorm te geven, vooral nu ONVIF toekomstige profielinitiatieven overweegt in cloudtoegangsbeheer, cloudaudio en andere IoT-toepassingen.”

ONVIF-werkgroepen zijn subsets van de ONVIF Technische Commissie en de Technische Diensten Commissie. Elk ONVIF-lidbedrijf met een volledig of bijdragend lidmaatschapsniveau wordt aangemoedigd om aan dit werk deel te nemen. Meer dan 60 vertegenwoordigers van leden geven hun tijd om te dienen in de vijf ONVIF-werkgroepen:

  1. Cloud Profiel Werkgroep die zich richt op de ontwikkeling van een ONVIF-cloudprofiel voor interoperabiliteit van beveiligingsapparaten en videobeheersoftware in de cloud. Dit profiel richt zich op het creëren van testsuites voor sleutelgebruiksscenario’s rond videostreaming en -opslag in de cloud.
  2. Semantische Metadata Werkgroep, die een ONVIF-standaard definieert voor semantische analysemetadata, wat een gemeenschappelijk kader biedt voor het beschrijven van de context waarin objecten van belang verschijnen in vastgelegde video’s.
  3. Audio Streaming Profiel Werkgroep, die een ONVIF-profiel definieert voor de interfaces en communicatie-mechanismen voor het configureren en integreren van audiospeakers en andere intercomapparaten.
  4. Video Verbetering Werkgroep, die technische specificaties ontwikkelt voor videobewakingsapparaten en -toepassingen en de profielontwikkelingsinspanningen van andere werkgroepen ondersteunt.
  5. Test Werkgroep, die zich richt op de ONVIF-conformiteit en testprocessen en direct werkt met het softwareontwikkelingsteam dat verantwoordelijk is voor de ONVIF Device en Client Test Tools.

Elk ONVIF-lidbedrijf dat geïnteresseerd is in deelname aan een werkgroep, wordt aangemoedigd om in te loggen op het ONVIF Member Portal voor meer details. Geïnteresseerde bedrijven die geen lid zijn van ONVIF kunnen contact opnemen via ONVIF. Meer informatie over ONVIF-conforme producten, inclusief lidbedrijven en hun conforme modellen, is beschikbaar op de ONVIF-website: www.onvif.org.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner