Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASSA ABLOY

VAIBS

Service Centrale Nederland

Lobeco

Explicate

Seris

ASIS

2N

VBN

Akuvox

GFT

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Milestone

i-Pro

Oribi ID Solutions

VVNL

SOBA

HD Security

CSL

Masset Solutions

DZ Technologies

PG Security Systems

CDVI

RoSecure

20face

Paraat

Nimo Dog Security

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Top Security

IDIS

Sequrix

Genetec

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

G4S

Eizo

Uniview

HID

VEB

Kiwa

Gold-IP

Hikvision

Securitas

Trigion

Centurion

Unii

Advancis

Bydemes

Crown Security Services

EAL

Paxton

NIBHV

Connect Security

Bosch Security Systems

OSEC

SmartCell

Secusoft

Seagate

Avigilon Alta

Add Secure

JMB Groep

ARAS

Brivo

Nenova

Alphatronics

SmartSD

De Beveiligingsjurist

Optex

Dero Security Products

Regio Control Veldt

ADI

CardAccess

NetworxConnect

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

ONVIF publiceert concept voor conforme toegangsapparatuur

21 augustus 2020
Redactie
08:31

ONVIF introduceert Release Candidate Profile D voor randapparatuur voor toegangsverlening. Deze omvat interfaces voor randapparatuur, zoals elektronisch gestuurde sloten, kaartlezers, biometrische lezers, intercoms en camera’s met kentekenherkenning.

ONVIF is een organisatie die standaards ontwikkelt zodat op IP gebaseerde beveiligingsproducten van verschillende fabrikanten door elkaar gebruikt kunnen worden. Aanvankelijk ging het alleen om IP-camera’s, maar geleidelijk is daar steeds meer technologie bij gekomen. De nieuwste standaard is Profile D, waarvan nu de conceptversie gereed is. Volgens Patrik Björling, voorzitter van de werkgroep voor Profile D, komt hiermee een aanvulling voor Profile A en C voor toegangsbeheer en Profile T voor camerasystemen. Zo wordt het eenvoudiger en flexibeler om combinaties van toegangs- en camerasystemen te realiseren.

Veilige opslag van gevoelige informatie
Met behulp van Profile D kan een randapparaat identificatie-ID’s doorgeven aan een veilig gelokaliseerde Profile D-conforme client, zoals een controller of een beheerplatform. De cliënt of controller, die toegangsregels, schema’s en aanmeldingsgegevens opslaat, kan vervolgens de toegangsbeslissing nemen en een commando terugsturen naar het randapparaat om toegang te verlenen of te weigeren, een bericht weer te geven of om extra invoer te vragen, zoals een pincode. Het opslaan van gevoelige informatie op een aparte controller in een beveiligde ruimte verhoogt de veiligheid, aldus ONVIF. De communicatie tussen het apparaat en de client wordt beveiligd met ONVIF-beveiligingsprotocollen zoals TLS.

Innovatieve identificatietechnologieën
De behoefte aan gestandaardiseerde interfaces tussen toegangsmanagementsystemen en randapparatuur wordt volgens ONVIF gedreven door innovatieve identificatietechnologieën, zoals kentekenherkenningscamera’s voor parkeerbeheer, camera’s voor het lezen van qr-codes voor bezoekersbeheer, draadloze sloten en sensoren voor toegangsbeheer en videodeurstations voor intercomsystemen.
Profile D vormt een aanvulling op profiel A en profiel C door gestandaardiseerde communicatie mogelijk te maken in een op IP gebaseerd elektronisch toegangssysteem. Profile D-apparaten kunnen ook videoprofielen zoals Profile T ondersteunen om een ​​geïntegreerd video- en toegangssysteem mogelijk te maken met behulp van ONVIF-interfaces. Dergelijke apparaten omvatten een deurtelefoon die een lezer en slot combineert met audio / video-intercom, of een IP-camera met een relaisuitgang die is aangesloten op een slot dat door een beheerder kan worden gebruikt om een ​​bezoeker visueel te identificeren en de deur op afstand te ontgrendelen.

ONVIF, opgericht in 2008, stimuleert interoperabiliteit voor op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten. De organisatie heeft een wereldwijd ledenbestand van fabrikanten van camera’s en toegangssystemen, die inmiddels bijna 19.000 profielconforme producten op de markt brengen. ONVIF biedt Profile S voor het streamen van video; Profile G voor opname en opslag van video; Profile C voor fysiek toegangsbeheer; Profile Q voor verbeterde out-of-the-box functionaliteit, Profile A voor een bredere configuratie van toegangsbeheer en Profile T voor geavanceerde videostreaming. ONVIF blijft met zijn leden samenwerken om het aantal IP-interoperabiliteitsoplossingen die ONVIF-conforme producten kunnen bieden, uit te breiden.

Meer informatie over ONVIF-conforme producten, inclusief aangesloten bedrijven en hun conforme modellen, is beschikbaar op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner