Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

JMB Groep

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

Nenova

Gold-IP

DZ Technologies

SmartCell

Seris

Nimo Dog Security

ASIS

HD Security

Bosch Security Systems

20face

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Top Security

EAL

Connect Security

Eizo

Paxton

Optex

OSEC

HID

VideoGuard

ADI

Akuvox

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

2N

Genetec

VBN

Securitas

Avigilon Alta

Paraat

CSL

Seagate

Milestone

Oribi ID Solutions

CardAccess

Centurion

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

IDIS

Sequrix

Brivo

Secusoft

SmartSD

SOBA

G4S

De Beveiligingsjurist

Uniview

RoSecure

NIBHV

NetworxConnect

Alarm Meldnet

GFT

CDVI

VAIBS

Kiwa

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Trigion

Hikvision

Unii

VEB

Explicate

Alphatronics

i-Pro

Advancis

Lobeco

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Multiwacht

Service Centrale Nederland

VVNL

Masset Solutions

Crown Security Services

ARAS

Onzichtbare bescherming tegen woningovervallen

27 augustus 2020
Redactie
14:26

Overvallen op woningen komen steeds meer voor en er zijn weinig vormen van criminaliteit die meer impact hebben op de slachtoffers. Toch wordt bij particuliere woningen relatief weinig aan preventie gedaan, terwijl er zeer goede oplossingen voorhanden zijn.

De politie classificeert een woningoverval als een zeer gewelddadige vorm van criminaliteit. Daders kunnen het voorzien hebben op kasgeld dat de bewoner thuis bewaart, of sieraden, of een kunstcollectie, maar ook op de sleutels van de dure auto die voor de deur staat. “Soms kan het ook gaan om de mensen zelf”, waarschuwt Hub Maas van GPS Perimeter Systems. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in discrete en effectieve technologie om indringers op terreinen te signaleren. Denk maar aan de ontvoering van een CEO om diens bedrijf geld af te persen.

Heftige confrontaties vermijden
“Terreindetectie kan ook voorkomen dat inbrekers toeslaan terwijl de bewoners thuis zijn. Zo kunnen heftige confrontaties worden vermeden. Camera’s zijn zelden of nooit afdoende om de indringers tegen te houden, een detectieschil aangevuld met camera’s is daarentegen wel effectief.  Met het terreindetectiesysteem kan men de indringers detecteren terwijl de camera de beelden kan registreren. Zo verkrijgt men een goede verificatie naar de meldkamer die via Live View de camerabeelden direct kan doorzetten naar de politie, zodat die weet dat de melding met de hoogste prioriteit opgevolgd dient te worden”, licht Maas toe.

Gezamenlijke aanpak
GPS Perimeter Systems werkt nauw samen met deskundige installatiebedrijven en hoveniers. Gezamenlijk realiseren deze bedrijven ondergrondse detectiesystemen, die vrijwel geen onnodig alarm veroorzaken. De systemen werken onder gazons, maar ook onder bestrating. Zelfs asfalt vormt geen belemmering. De aanleg vormt een serieuze investering, maar daarna zijn er nauwelijks kosten voor onderhoud en gebruik. “De eerste keer dat er indringers mee worden betrapt, heeft het systeem zich terugverdiend”, zegt Maas.

Complete oplossingen
Doordat met gerenommeerde bedrijven en adviseurs wordt samengewerkt, kan GPS Perimeter Systems bijdragen aan complete oplossingen, inclusief bijvoorbeeld het protocol voor alarmopvolging. Maas: “Ik wil niemand bang maken, maar het zal je gebeuren dat er ineens iemand in de kamer staat met een pistool op je gezin gericht! Dat gebeurt niet alleen in de film. Nog een voordeel is dat je niet wordt opgewacht als je thuis komt. Ook dat komt voor. Bijvoorbeeld om sleutels en alarmcodes van het bedrijf op te eisen om vervolgens daar makkelijk in te kunnen breken.”
Met de systemen heeft GPS Perimeter Systems inmiddels vele jaren goede ervaringen opgedaan bij landhuizen en zakelijke objecten, maar ook bij objecten van defensie. Maas: “Laat u niet verrassen, maar verras de indringer!”

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner