Ook huldiging Feyenoord wordt beperkt door tekort beveiligers

Net als de traditionele huldiging van Ajax op het Museumplein, gaat ook de traditionele huldiging van Feyenoord op de Coolsingel niet door. En net als in Amsterdam, komt dat in Rotterdam doordat de gemeente niet aan voldoende beveiligers kan komen. Als Feyenoord 25 mei de Conference League wint, wordt dat in De Kuip gevierd.

De viering vindt niet zoals in Amsterdam direct na de wedstrijd plaats, maar pas op vrijdag 27 mei om 13.00 uur in De Kuip. Dan is het elftal weer terug uit Albanië. De Coolsingel is voor veel supporters traditioneel de plek om Feyenoord te huldigen. De gemeente heeft daarom onderzocht of ook dit keer een huldiging op de Coolsingel kon plaatsvinden. Er is aan verschillende productiebedrijven gevraagd of zij een dergelijk groot evenement veilig kunnen organiseren. Al snel werd echter duidelijk dat deze bedrijven alle te kampen hebben met een tekort aan materiaal en personeel en dan met name beveiligers. Beveiligers vormen een belangrijk onderdeel van de organisatie van de huldiging. Bezoekers van de huldiging moeten erop kunnen rekenen dat het evenement veilig en verantwoord verloopt.

Teleurstelling
“Tot ieders en mijn grote teleurstelling is een huldiging op de Coolsingel niet haalbaar. Daarom is in overleg met Feyenoord als locatie gekozen voor een eerbetoon in De Kuip”, aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam in een verklaring. “Onze stad is trots op de finaleplaats van Feyenoord. Als de ploeg wint zou het fantastisch zijn om met hen op het balkon van het Stadhuis te staan met vele toeschouwers. Helaas is dat praktisch niet haalbaar. Daarom is, in overleg met Feyenoord, als locatie gekozen voor een eerbetoon in de Kuip.” Feyenoord speelt de finale woensdag 25 mei tegen AS Roma. Deze wedstrijd is in Tirana, de hoofdstad van Albanië. ​Voor een huldiging in de Kuip maakt Feyenoord samen met de gemeente een programma. Buiten het stadion op het Van Zandvlietplein kan, bij een volle Kuip, ook daar de huldiging worden gevolgd. Meer informatie volgt later.

Deel dit artikel via: