Oosterberg fietst ruim 150.000 euro voor goed doel bijeen

Medewerkers van de groothandelsketen Oosterberg, die sinds dit jaar ook in de beveiligingssector actief is, hebben een bedrag van 150.281 euro bijeen gefietst voor de Stichting Spieren voor Spieren. Zij fietsten daarvoor in twintig etappes van vestiging tot vestiging met afstanden van 80 tot 130 kilometer.

Het was de eerste keer dat de zogenoemde Ronde van Oosterberg plaatsvond. De medewerkers konden kiezen uit verschillende of meerdere etappes. Enkelen waagde zich aan alle etappes, wat neerkomt op een afstand van maar liefst 1678 kilometer. Het inschrijfgeld en sponsorbijdragen leverden een bedrag op van 150.281 euro, dat geschonken wordt aan Stichting Spieren voor Spieren, die zich inzet om de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren.

Maatschappelijk iets bijdragen
De Ronde van Oosterberg is ontstaan uit liefde voor de fiets, maar ook uit de wens om maatschappelijk iets bij te dragen. Er werd gefietst in pelotons, met een gemiddelde snelheid tussen de 26 en 28 kilometer per uur. Elke etappe werd afgesloten met een feestelijke borrel en barbecue bij de vestiging van binnenkomst. Op de laatste dag werd ook een 18 kilometer lange wandeltocht georganiseerd van de vestiging van Zutphen naar de locatie in Apeldoorn. Ook daarvan ging de opbrengst volledig naar het goede doel.
Oosterberg is een snel groeiende elektrotechnische groothandel met meer dan 300 medewerkers en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland en een hoofdkantoor en centraal distributiecentrum in Apeldoorn. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 125 jaar en biedt een breed assortiment elektrotechnische en beveiligingsartikelen én een uitgebreid pakket aan diensten en maatwerkoplossingen. Behalve producten wordt ook uitgebreide technische ondersteuning door beveiligingsspecialisten gegeven.

Deel dit artikel via: